Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Organizačně náročná byla pro dopravní podnik svým netradičním časovým rozložením závodu Jizerská 50

Dopravní podnik zajišťoval od pátku do neděle přepravu účastníků a diváků „Jizerské 50“. Kyvadlová doprava z centra Liberce města do Bedřichova doplnila s celkovými 3 351 kilometry pravidelné linky z obou měst, které byly také posilovány.

Vozidla kyvadlové dopravy se zcela zřetelným označením akce se v pátek otočila na trati celkem 19x, v sobotu 67x a v neděli 64x. Autobusy byly posílány na zvláštní kyvadlovou linku v intervalu 30 minut, ale podle potřeb návštěvníků nakonec jely někdy i po 10 až 15 minutách za sebou.

„K zajištění dopravy z Liberce přispívala také linka MHD č. 18, která nově od srpna 2014 zajíždí až do Bedřichova, a jejíž zavedení přivítalo mimo obyvatel dané lokality také mnoho sportovců a rodin s dětmi,“ poznamenal Pavel Šulc, předseda představenstva DPMLJ.

Ze sousedního Jablonce nad Nisou dopravu od pátku 8. 1. do neděle 10. 1. zajišťovaly vybrané spoje tradiční linky MHD č. 101 Bedřichov – Rychnov prodloužené z Janova na Bedřichov a zpět.

V době konání závodů byl Bedřichov z Jablonce obsluhován nejen linkou MHD č. 101 podle jízdního řádu, ale i prodlouženými spoji běžně končícími v Janově. Mezi centrem Jablonce nad Nisou a Bedřichovem tak vznikl půlhodinový interval, který byl podle potřeby posílený ještě dalšími 15 mimořádnými spoji.

Mimořádné dopravy z obou měst využilo tisíce cestujících, což dopravní podnik zvládl nejen díky počtu nasazených vozidel a řidičů, ale i díky skutečnosti, že závod byl tentokrát rozložen na celý víkend.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou zřídil po dobu závodu nově na svých webových stránkách www.dpmlj.cz zvláštní odkaz (Jizerská 50), pomocí kterého byla veřejnost podrobně informována o jednotlivých spojích. Nebyl zaznamenán zatím žádný podnět, který by dopravu kritizoval.

Tisková zpráva | Foto Jizerská 50

Štítky dopravní společnost, Jizerská padesátka, doprava, Bedřichov, Liberec, Jablonec nad Nisou, městská hromadná doprava, Pavel Šulc, Janov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Organizačně náročná byla pro dopravní podnik svým netradičním časovým rozložením závodu Jizerská 50  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.