Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Silnice přes Oldřichovské sedlo je uzavřena pro nákladní vozy

Pro nákladní dopravu se dnes po poledni uzavřela silnice mezi Mníškem a Raspenavou vedoucí přes Oldřichovské sedlo. Na několika místech se totiž tvořila ledovka a sněhové jazyky, silnice tak byla pro nákladní vozy těžce sjízdná. Vozidla nad 3,5 tuny se budou moci na silnici vrátit nejspíš až po víkendu. Řidiči jedoucí do Raspenavy nebo třeba Hejnic musí úsek objíždět přes Albrechtický kopec, i na něm ale mívají řidiči za sněžení problémy.

Právě silnice vedoucí z Mníšku do Raspenavy se pro řidiče nákladních vozidel uzavírá za horší sjízdnosti celkem pravidelně. Například vloni v lednu museli silničáři na několik hodin sáhnout k úplné uzavírce silnice pro veškerou dopravu.

PSALI JSEM: Sněžení komplikovalo práci řidičům autobusů, lyžaři si libují

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou mokré, ve vyšších polohách na nich mohou být ještě zbytky rozbředlého sněhu. Nadále ale mohou vozovky namrzat, teploty jsou kolem nuly. Varování před námrazou platí i pro silnici 35, která vede z Liberce přes Turnov na Prahu. V Krkonoších a Jizerských horách je na silnicích nižších tříd ujetá vrstva sněhu. Do hor by motoristé podle Pospíšila neměli vyjíždět bez zimní výbavy.

Foto Bezedný Frank

Štítky silnice, Raspenava, Mníšek nad Hnilcom, Oldřichovské sedlo, Liberecký kraj, Praha, Liberec, nákladní vůz, Turnov, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice přes Oldřichovské sedlo je uzavřena pro nákladní vozy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.