Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Sněžení zkomplikovalo dopravu na několika místech Libereckého kraje

Sněžení, které zasáhlo v noci a v sobotu ráno Liberecký kraj, působilo dopravní komplikace na několika místech. Vlivem silného větru se tvořily závěje například v Hejnické ulici v Krásné Studánce nebo na Albrechtickém kopci. Problémy hlásí silničáři také ze Šébru na hranici Libereckého kraje, kde tradičně uvízlo několik kamionů.

Husté sněžení komplikovalo v ranních hodinách dopravu na hlavním tahu z Prahy na Turnov. Podle dopravních informací komplikovaly zbytky sněhu dopravu také v obcích Blíževedly a Kravaře. Ve Studenci havarovalo nákladní auto do plotu, v Chrastavě se lehce střetl autobus a osobní vůz.

Pro nákladní vozy zůstala uzavřena cesta přes Oldřichovské sedlo. K místům, kam nesmí nákladní vozy, se dnes přidal hraniční přechod v Harrachově. "Uzavírka bude platná do odvolání a otevření úseku pro kamionovou dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky v ranních hodinách v neděli," uvedl ředitel společnosti Silnice LK Petr Šén. Silničáři doporučují řidičům nákladních aut, aby při cestě do Polska využili hraniční přechod Hrádek nad Nisou na Liberecku na silnici 35.

Na severu Čech sněží. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré nebo je na nich rozbředlý sníh. Na vozovkách nižších tříd je vrstva nového či uježděného sněhu nebo jsou mokré. Teploty přes den budou kolem nuly a meteorologové očekávají, že odpoledne a večer budou srážky v polohách pod 600 metrů nad mořem smíšené nebo mrznoucí.

"Oteplení může také zhoršit sjízdnost na úsecích udržovaných inertním posypem či pluhováním, kde se dá předpokládat, že ujeté sněhové vrstvy přestanou být kompaktní a na silnicích se objeví vyjeté koleje nebo vyšší vrstva rozměklého sněhu," dodal Šén.

Štítky Liberecký kraj, doprava, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Praha, Silnice LK a.s., Turnov, Kravaře, Studenec, Blíževedly, Chrastava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněžení zkomplikovalo dopravu na několika místech Libereckého kraje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.