Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na Liberecku sněží, policie musela během dne řešit několik nehod

V Libereckém kraji dnes sněží, přibývá dopravních nehod, silničáři doporučují zvýšenou opatrnost. Pozor by si měli dát řidiči na silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Na vozovce leží sníh, hlavně kamiony tam mohou mít problémy ve stoupání. Silničáři se ale komunikaci uzavřít nechystají, sněžení má po 18:00 ustávat, řekl ředitel společnosti Silnice LK Petr Šén. Naposledy byla silnice kvůli sněhu pro kamiony nad 3,5 tuny uzavřena 29. února.

"V oblasti Jizerských hor a Krkonoš se může vyskytovat sníh na komunikacích, není to ale nic dramatického, spíš to odtává," poznamenal Šén. Nehod ale přibývá. Kamion, který havaroval na kluzké silnici, zablokoval odpoledne silnici třetí třídy z Hořeních Pasek na Liberec, silnice je s opatrností průjezdná. Střety osobních aut šetřila policie krátce před 16:00 na frekventované křižovatce v Palackého ulici v Jablonci, další v Pulečném. Naštěstí se obešly bez zranění. Naopak minimálně jedno zranění si vyžádala nehoda dvou osobních automobilů v Ostašovské ulici v Liberci. Tam mělo jeden vůz po nárazu začít hořet.

Podle Šéna sněží zejména v horských oblastech, v nižších polohách jde o sníh s deštěm, na Českolipsku a kolem Turnova prší. Hlavní tahy v kraji jsou podle něj většinou jen holé a mokré, na silnicích nižších tříd leží zejména v horách ujetá vrstva sněhu. Teploty se s výjimkou hor pohybují nad bodem mrazu.

Štítky silnice, Liberecký kraj, Silnice LK a.s., Polsko, Harrachov, Tanvald, Liberec, Krkonoše, Jizerské hory, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na Liberecku sněží, policie musela během dne řešit několik nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.