Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Policie odhalila na Velikonoce víc opilých řidičů než loni

Policie při kontrolách o prodlouženém velikonočním víkendu odhalila v Libereckém kraji 20 řidičů pod vlivem alkoholu. Loni jich bylo šest, předloni pět. Při letošních kontrolách policisté zastavili bezmála 1500 aut.

V minulých dvou letech nebyl ani jeden z kontrolovaných řidičů pod vlivem drog, letos tři. Jeden z nich měl navíc vysloven zákaz řízení. Policii na sebe upozornil šestadvacetiletý řidič Audi A4 rychlou jízdou na silnici mezi Libercem a Jabloncem. "Za spáchání přečinu maření úředního rozhodnutí mu hrozí až tříletý trest," uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Kontrol se v kraji zúčastnilo téměř 150 policistů, zjistili 307 přestupků v dopravě, rozdali 277 pokut v celkové výši 95 tisíc korun. "V 28 případech policisté přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu. Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo překročení rychlosti, celkem ve 44 případech," dodala Šrýtrová. Ve špatném technickém stavu bylo 37 zastavených aut, bezpečnostním pásem nebylo připoutáno 27 řidičů nebo pasažérů. Loni se přestupku dopustilo 248 řidičů, ve špatném technickém stavu bylo 82 vozidel a nepřipoutaných bylo 50 řidičů.

Podle policie se o letošním prodlouženém víkendu nestala, stejně jako loni, žádná vážná dopravní nehoda. Lehce zraněna byla řidička, která v sobotu nezvládla průjezd zatáčkou na silnici od Železného Brodu do Loužnice a sjela do potoka. Lehké zranění utrpěla o den později cyklistka, která se střetla v Janově nad Nisou - Hraničné se splašeným koněm.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, Velikonoce, Liberecký kraj, Liberec, Audi A4, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odhalila na Velikonoce víc opilých řidičů než loni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.