Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dopravu v Jablonci komplikují opravy silnic

Ježdění po Jablonci nad Nisou vyžaduje v těchto dnech notnou dávku trpělivosti. Kromě plánovaných oprav komunikací i neplánovaných zásahů po vichřici z prvního prázdninového víkendu omezují dopravu v Jablonci nad Nisou i uzavírky kvůli výkopům na ulicích a chodnících. Dopravu ve středu města navíc komplikuje probíhající stavba obchodního centra.

Kanalizace a vodovod se rekonstruuje v ulicích Pod Skalkou, Stříbrná a Mlýnská, včetně křižovatky s Podzimní ulicí, je tam proto omezený provoz a místy i úplné uzavírky. Objízdná trasa je vedena okolními ulicemi. Rekonstrukce kanalizace ovlivňuje i provoz autobusů MHD na linkách 104, 118, 114, 119 a 132. Hotovo by mělo být do poloviny října.

Severočeská vodárenská společnost také letos rekonstruuje téměř 100 let starý vodovod v Rybářské ulici. Vodaři vymění přes 111 metrů potrubí v úseku mezi křižovatkami U Přehrady a U Rybníka. Poté dostane silnice finální povrch. Komplet hotovo by mělo být ještě letos.

Probíhající revitalizace teplárenské sítě centrálního zásobování teplem Jablonecké energetické zasáhne v letošním roce centrum města. Teplovody se budou pokládat v ulicích Kubálkova, Máchova, Generála Mrázka a také v části Mírového náměstí. S revitalizací souvisí i výkopy kvůli novým rozvodům plynu, tyto práce se dotknou například ulic Lipová, Liberecká u č.p. 13 a Jehlářská. Dopravní omezení budou vyznačena na dopravních značkách.

Po loňské rekonstrukci vodovodu a kanalizace se nového povrchu dočká i jablonecká ulice Lesní. Do konce srpna jsou naplánovány veškeré práce, úsek od křižovatky s ulicí 5. Května k železničnímu přejezdu bude úplně uzavřen do poloviny srpna. Objízdná trasa vede po přilehlých komunikacích.

Autoři | Foto Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec nad Nisou, Stříbrná, silnice, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Jablonci komplikují opravy silnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.