Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jezdíte vlakem? Výluky na železnici zkomplikují dopravu na Frýdlantsku

Výluky na železničních tratích zkomplikují od čtvrtka až do konce října dopravu na Frýdlantsku. Důvodem jsou pokračující rekonstrukce v železničních stanicích Frýdlant a Raspenava a také opravy železničních přejezdů na silnici třetí třídy v Oldřichově v Hájích a na hlavní silnici 13 ve Frýdlantu.

Opravy jsou součástí projektu, který včetně DPH přijde na zhruba půl miliardy korun. Počítá s rekonstrukcí staničního zabezpečovacího zařízení v Raspenavě a Frýdlantu a také traťového zabezpečovacího zařízení v úsecích Mníšek u Liberce - Raspenava, Raspenava - Frýdlant a Raspenava - Bílý Potok pod Smrkem včetně zabezpečení přejezdů. Rekonstrukce čeká i samotná kolejiště včetně nástupišť ve Frýdlantu a Raspenavě. "Nabídneme lepší komfort nástupu v železničních stanicích," řekl již dříve oblastní ředitel Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) v Hradci Králové Vladimír Filip.

Od 6. do 19. října bude výluka na trati z Mníšku přes Frýdlant do Černous. Ve stejném termínu se bude pracovat také na trati z Raspenavy do Bílého Potoku pod Smrkem. Od 20. do 31. října budou pokračovat výluky na železniční trati z Frýdlantu do Jindřichovic pod Smrkem. Všechny osobní vlaky budou po dobu výluk na jednotlivých tratích nahrazeny autobusovou dopravou. "Je tam omezení v přepravě vozíčkářů a kočárků a obecně zavazadel s ohledem na kapacitu těch autobusů, takže na to je potřeba dát pozor," řekl Pavel Blažek, jednatel společnosti Korid LK, která je koordinátorem dopravy v Libereckém kraji. Cestující by podle něj měli sledovat informace na internetových stránkách Českých drah a IDOL.

Práce na modernizaci železničních tratí na Frýdlantsku začaly už v loňském roce, kdy SŽDC do oprav v regionu investovala téměř 68 milionů korun. Největší akcí byla rekonstrukce Riegelského tunelu na trase z Liberce do Černous za 47 milionů korun. Nové zabezpečení už dostal i úsek trati z Raspenavy do Bílého Potoka, opraveny byly také mosty na trase z Frýdlantu do Černous a z Frýdlantu do Jindřichovic pod Smrkem. Letos práce pokračují výměnou kolejnic, pražců, opravami geometrické polohy kolejí a sanací skalních zářezů. "Umožní to zvýšit rychlost na některých úsecích," dodal Blažek.

Autoři

Štítky Frýdlant, železnice, Raspenava, doprava, Frýdlantsko, rekonstrukce, Správa železniční dopravní cesty, Oldřichov v Hájích, Černousy, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jezdíte vlakem? Výluky na železnici zkomplikují dopravu na Frýdlantsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.