Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V Kryštofově Údolí dnes narazil rychlík do stromu, nikdo se nezranil

Vlakovou dopravu mezi Libercem a Českou Lípou zastavila dnes dopoledne nehoda osobního vlaku. Ten v Kryštofově Údolí narazil do stromu, který spadl vlivem silného větru na viadukt. Při nehodě se naštěstí nikdo z třiatřiceti cestujících nezranil. Cestující ale musely čekat ve vlaku, než přijede náhradní lokomotiva.

Nehoda se stala na viaduktu v Novině před desátou hodinou dopolední a provoz na trati musel být zastaven. Na své stanice se začali hasiči vracet po více než třech hodinách.

Není to jediná nehoda, která blokovala provoz na železnici v Libereckém kraji během posledních dní. Zhruba na čtyři hodiny se zastavila včera odpoledne železniční doprava na trati mezi Smržovkou a Jabloncem nad Nisou. Do železničního mostu tam totiž před třetí hodinou odpolední naboural kamion, kvůli kterému musela být vlaková doprava nahrazena autobusy. Provoz se podařilo obnovit až po šesté hodině večerní.

Náraz kamionu byl tak silný, že konstrukci mostu posunul o zhruba 20 centimetrů. Správa železniční dopravní cesty proto na místo musela vyslat specialistu, který určí rozsah poškození. „Podle všeho nepůjde o větší poškození, které by ohrozilo dopravu,“ dodala včera mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová.

Foto HZSLK

Štítky Kryštofovo Údolí, havárie, doprava, Liberec, Česká Lípa, Správa železniční dopravní cesty, Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, Smržovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kryštofově Údolí dnes narazil rychlík do stromu, nikdo se nezranil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.