Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kvůli sněžení se pro nákladní automobily uzavřela silnice z Mníšku do Frýdlantu

Policisté kvůli aktuální předpovědi počasí uzavřeli další silniční úsek pro vozy nad 3,5 tuny. Po silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova neprojedou řidiči nákladních automobilů také z Mníšku přes Albrechtice na Frýdlant. Uzavírka se netýká autobusů.

Omezení je platné od 17:00 do odvolání. „V návaznosti na toto opatření bude aktivováno veškeré dopravní značení, na jeho dodržování bude dohlížet Policie ČR. Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35,“ dodala vedoucí údržby komunikací ze společnosti Eurovia Pavel Vach.

PSALI JSME: Na Liberecko se žene první výraznější sněžení, hraniční přechod v Harrachově se uzavře pro nákladní dopravu

Komplikace můžou čekat řidiče také na dalších silnicích. Intenzivní sněžení doprovázené silným větrem může komplikovat dopravu napříč celým krajem, ve vyšších polohách se můžou objevit sněhové jazyky či závěje. „Řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu styl jízdy. Doporučujeme kvalitní zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy,“ dodal Petr Šén ze společnosti Silnice LK, která má na starosti zimní údržbu krajských silnic na území Libereckého kraje. 

Náhlá změna počasí zkomplikovala život řidičům i silničářům už před dvěma týdny, kdy během několika málo hodin paralyzovala ledovka dopravu na několika místech Libereckého kraje. V jednu chvíli jezdilo na území Liberce a Jablonce 10 sypačů. „Bohužel i pro naše řidiče platí stejné fyzikální zákony a minimálně 3 vozidla nám skončila díky silně namrzlé vozovce mimo komunikaci. Snad největší problém byl právě kvůli zapadlému sypači a neprůjezdné komunikaci v úseku mezi Českou Chalupou a Maliníkem na komunikaci III/29022 spojující Liberec a Bedřichov. Vyproštění sypače a následné zprůjezdnění komunikace trvalo přibližně dvě hodiny,“ uzavřel Šén.  

Foto Bezedný Frank

Štítky silnice, nákladní automobil, Frýdlant, Mníšek nad Hnilcom, Harrachov, Tanvald, Albrechtice, Liberecký kraj, Policie České republiky, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Dvořák

To je pravda. Včera večer opravdu byla cedule ve Frýdlantě zavřená. A nad Benzinou už stáli kamiony. Ráno však byli obě cedule otevřené, ale kamionů bylo dvakrát tolik, protože se přidali ještě ty co nemohli přes Harachov. Nejvíce mě pobavilo prohlášení policejní mluvčí Vladimíry Šrýtrové která se chlubila jak policisté dohlížejí na dodržování zákazu vjezdu nad 3,5t. Paní Šrýtrová by se měla zvednout z kanclu a jet se ráno do Albrechtic podívat než vypustí takovou volovinu.

Čtvrtek, 1. prosince 2016, 12:20Odpovědět

František Kryšpín

Další problém je v tom, že se zakázal průjezd jen z jedné strany . Od Habartic jedou vesele stovky kamionů dále i když mají problém s malým kopečkem už v Habarticích. Za mého mládí se kopce a hory prohrnovaly a sypaly a projelo vše ???.... technika byla tehdy horší ! Spíše je to ostuda . Pokud se výběžek zavře, tak se odsud odstěhuje i ta poslední firma, která tady zaměstnává lidi !!!!

Čtvrtek, 1. prosince 2016, 12:12Odpovědět

Jan Dvořák

Neprojedou? Pane redaktore jeďte se tam podívat. Žádný z kamionů zákazové tabule nerespektuje. Všichni co nejeli přes Harachov, jezdí přes Mníšek. Je tam dvojnásobný provoz kamiónů. Cesta z Albrechtic do Frýdlantu mi trvala 35 min. A policisté kteří by měli hlídat dodržování předpisů? Dávají ve Frýdlantě pokuty za špatné parkování nebo hrají na služebně karty protože je venku zima. Na lidi co jezdí do LBC se všichni vysr...li. Silničáři i policisté!!!! Všem velké díky

Čtvrtek, 1. prosince 2016, 07:57Odpovědět

Kvůli sněžení se pro nákladní automobily uzavřela silnice z Mníšku do Frýdlantu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.