Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na silnicích na severu Čech se může tvořit ledovka

Silnice v Libereckém a Ústeckém kraji jsou ráno sjízdné se zvýšenou opatrností, může se na nich tvořit ledovka. Místy prší a teploty jsou od nuly do tří stupňů Celsia. Dohlednost v některých lokalitách snižuje mlha, vyplývá z informací na dopravním webu a od Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Výstraha ČHMÚ před ledovkou platí pro Ústecký kraj do dnešních 9:00, pro Českolipsko až do 12:00. Opatrní by ale měli být motoristé i v horských oblastech Libereckého kraje, podle čidel je teplota vozovek kolem nuly.

Hlavní tahy na severu Čech jsou po ošetření mokré, sníh je jen na silnicích nižších tříd v horských oblastech. V Jizerských horách je rozbředlý, v Krkonoších je na vozovkách zledovatělá vrstva.

Pozor by si měli dát pěší i motoristé na sníh padající ze střech. V pátek odpoledne byla kvůli tomu uzavřená silnice Boženy Němcové v Liberci, dnes ráno část sněhu spadla na silnici 286 v krkonošských Vítkovicích a místo bylo obtížně průjezdné.

Podle předpovědi by dnes mělo být převážně zataženo, místy bude pršet nebo mrholit. Během dne bude ojediněle až polojasno, zejména na horách. Nejvyšší denní teploty budou mezi nulou a čtyřmi stupni Celsia, na horách bude místy až šest stupňů.

Autoři

Štítky silnice, ledovka, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Božena Němcová, okres Česká Lípa, Jizerské hory, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích na severu Čech se může tvořit ledovka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.