Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Dobrá zpráva. Dopravní hřiště zůstane otevřeno i v létě

Dětské dopravní hřiště v Liberci zůstane o letních prázdninách pro veřejnost otevřené stejně jako v minulých letech. Hřiště patří Libereckému kraji, který s městem vyjednává o jeho převodu. Peníze na provoz hřiště dal proto kraj původně jen do konce června, teď ale radní na mimořádném jednání přidali dalších 30 tisíc korun.

Liberecké dopravní hřiště koupil kraj před čtyřmi lety ještě za vedení ČSSD od TJ Slavia Liberec a do jeho modernizace investoval od té doby přes pět milionů korun. Loňský provoz stál 429.000 korun. "V kraji je desítka dopravních hřišť, která většinou spravují obce, není důvod, proč by tomu v Liberci mělo být jinak, proto se snažíme ho předat městu," uvedl hejtman. Nyní se podle něj vyjednává o podmínkách bezúplatného převodu. "Pokud vše dobře půjde, schvalovat bychom ho měli na konci prázdnin," dodal hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN).

Radnice má o hřiště ve Zhořelecké ulici nedaleko centra zájem a je připravena investovat i do nutných oprav hřiště, které přijdou podle odhadů na 2,2 milionu korun. "Je třeba opravit střechu, vnitřní technické rozvody, vyměnit okna a oplocení, aby byl zajištěn bezpečný provoz areálu," řekla už dříve primátorka Martina Rosenbergová (ČSSD). Letos má radnice v rozpočtu připraveno 3,5 milionu korun, je tak schopna platit opravy i provoz hřiště po jeho převzetí. "Buď je můžeme použít na výstavbu nového hřiště ve Vesci nebo opravu stávajícího," konstatovala primátorka.

Hřiště o rozloze 3500 metrů čtverečních investice nutně potřebuje. Naposledy se výrazněji upravovalo v 80. letech. V dobrém stavu není zejména budova, která slouží jako zázemí. Její vybavení neodpovídá současným požadavkům, je energeticky velmi náročná a nutně potřebuje zateplení. Nevyhovující jsou toalety a zcela chybí sociální zařízení pro lidi se sníženou mobilitou. Zastaralé je i vybavení hřiště, podle Rosenbergové tam například chybí kruhový objezd. Za ne zcela bezpečný považuje radnice také přístup ke hřišti, který chce rovněž upravit.

Napsala ČTK

Štítky Liberec, Liberecký kraj, ČSSD, oprava, Martina Rosenbergová, Martin Půta, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva. Dopravní hřiště zůstane otevřeno i v létě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.