Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kultura

Oprava divadla začne v pondělí, o dva měsíce dříve

Oprava hlediště historické budovy divadla F. X. Šaldy v Liberci, jež mu má navrátit původní podobu a zlepšit akustiku, začne už 4. května, tedy bezmála o dva měsíce dříve než byl plán. Důvodem k posunutí prací jsou omezení spojená s koronavirem,...

Jablonecká radnice by se mohla stát památkou roku

Jablonec nad Nisou přihlásil radnici do soutěže o Památku roku 2019 Libereckého kraje,s řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Večerníčky pro dospělé i benefiční koncert. Divadlo má stále co nabídnout

Současná doba není pro divadla vůbec snadná. Místo sezení doma na zadku ale herci v libereckém Šaldově divadle vymýšlí stále něco nového a baví své příznivce.

Vyjeďte si do společnosti – ve Sport Parku chystají autokino!

Pokud vám v době karantény chybí kulturní vyžití, řešení je jednoduché – již o prodlouženém víkendu od 1. do 3. května se můžete vydat za filmovým zážitkem do autokina u liberecké Home Credit Areny! Tento v našich krajích netradiční koncept je...

Liberecká knihovna se v pondělí otevře. Dvě hodiny budou vyhrazeny pro seniory

Na základě rozhodnutí vlády mohou opět otevřít knihovny. Krajská vědecká knihovna v Liberci se tak veřejnosti opět otevře v pondělí ale prozatím jen v omezeném režimu.

Rakev, Rušička, Mulda nebo Kajlák. TULka spustila mapu s lidovými názvy Liberce

Pojky jako Wolkerák, Hokejka nebo Loď jsou většině Liberečáků dobře známé. Technická univerzita více než 2 000 takových lidových jmen sjednotila na mapě s názvem Živá jména.

Projekt #OneTrack spojil české hudebníky do jedné skladby

Během jednoho týdne složili čeští hudebníci plnohodnotnou píseň, aniž by se potkali nebo spolu vůbec někdy předtím hráli. Poslechněte si skladbu, která vznikla hudební štafetou.

Češi poslední měsíc stahují z internetu o čtvrtinu víc TV obsahu

Češi v posledním měsíci stahovali na internetu zhruba o 25 procent více televizního a filmového obsahu. V takzvaných OTT službách, které využívají pro distribuci obsahu internet, vzrostlo zejména stahování filmů, seriálů a různých bonusů. Využití...

Semilské muzeum připravuje novou výstavu i knihu o konci války

Konec druhé světové války na Semilsku přiblíží nová výstava i kniha Bílá místa konce války, na které pracuje poslední roky historik semilského muzea, Tomáš Chvátal.

Liberecká galerie chystá výstavu bez klasických uměleckých děl

Liberecká oblastní galerie připravuje pro svůj hlavní výstavní sál nezvyklou výstavu. Půjde o multimediální instalaci bez klasických uměleckých děl, jako jsou obrazy nebo sochy. „Což není běžné v našem prostoru," řekla kurátorka výstavy Zuzana...

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.