Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kultura

Přípravy na festival Benátská! pokračují, organizátoři čekají na rozhodnutí vlády

V Liberci pokračují přípravy na letní hudební festival Benátská!. Organizátoři ale stále nevědí, zda budou moci 28. ročník festivalu kvůli opatřením v souvislosti s koronavirem uspořádat. Čekají na rozhodnutí vlády. Nejzazší termín pro rozhodnutí...

Nad Novým Borem bude zářit kříž až do velikonočního pondělí

Již tradičně se na vrcholu Skalky nad Novým Borem rozsvítil kříž. Tato tradice je nedílnou součástí novoborských Velikonoc.

Kdo se letos stane Mistrem rukodělné výroby? Nominovat ho můžete i vy

I v letošním roce udělí Liberecký kraj titul Mistra tradiční rukodělné výroby. Mezi nominovanými jsou košíkář i autorka skleněných figurek. Další osoby můžete motivovat i vy.

Kam na dovolenou 2020

Sobota, 11. dubna 2020, 09:04

Kam na dovolenou 2020
Kam na dovolenou 2020
Když nemůžete za kulturou a zábavou, přijde za vámi domů

Už vám hrabe z toho být pořád doma? Tak si pojďte užít trochu zábavy. Celá řada institucí se snaží lidem zlepšit náladu a rozptýlit je. A nabídka je opravdu pestrá.

Karanténa uvěznila ředitele galerie Randáčka v Německu. Uzavření hranic je zbytečné, nakažených je tady stejně jako u nás, říká

Bydlí v německé Žitavě, pracuje na severu Čech. Ředitel Oblastní galerie v Liberci Jan Randáček byl ještě předminulý týden tzv. „pendler“. Teď, v době zpřísněné karantény, zůstává za hranicemi. Pokud by se rozhodl do práce přece jen vyrazit,...

Turnovské infocentrum nabízí 3D prohlídky města i online pohledy do historie

Informační centrum v Turnově zůstává i v těchto dnech aktivních. Přestože je stejně jako okolní památky uzavřené, na sociálních sítích se pustilo hned do několika rubrik.

Prázdný sál nemusí znamenat konec kultury. Podpořit Varšavu můžete nákupem vstupenky na NIC

Zavřené kluby, liduprázdná divadla a nepřístupné galerie. Kvůli koronavirovým opatřením mohou teď umělci přijít na buben. Pokud chceme, aby se kultura i po této těžké době probudila z dlouhého spánku, můžeme ji podpořit nákupem vstupenky na NIC....

Šaldovo divadlo spustí vlastní seriál. První díl zveřejní tento pátek

První díl vlastního divadelního seriálu odvysílá liberecké divadlo F. X. Šaldy přes internet tento pátek. Děj z jeviště Malého divadla bude přenášet v přímém přenosu od 19:00.

Další připravované výstavy v Lázních nabídnou rap i díla z počátku minulého století

Jakmile bude možné opět otevřít Oblastní galerii v Liberci, budou moci návštěvníci zhlédnout moderní výstavu Sirena živa i díla Eugena von Kahlera.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.