Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Muzejní noc letos propojí cirkusové téma. Poprvé se zapojí i rodný Porscheho dům

Klaunské nosy, balónky nebo cirkusová vystoupení. Hlavním tématem Muzejní noci, která proběhne 19. května, bude cirkus. Centrem v Liberci bude prostor mezi muzeem a galerií, návštěvníci si také budou moci prohlédnout rodný dům Ferdinanda Porscheho ve Vratislavicích.

„Téma se odrazí především ve výtvarných dílnách, které budou probíhat ve vybraných institucích, v některých pódiových vystoupeních, nebudou chybět klaunské nosy ani barevné balonky,“ řekla koordinátorka programu Petra Kašková.

Podle ní celovečerní program oživí kromě uvedených výtvarných dílen také komentované prohlídky a venkovní program s cirkusovými a tanečními vystoupeními či hudební produkce regionálních kapel.

„Vedle kulturního vyžití budou na místě k dispozici stánky s občerstvením, kde určitě zaujmou speciální žitavské bratwursty vyrobené podle receptury z 18. století, pokrmy z polní kuchyně nebo cukrová vata,“ dodala.

Letošní Muzejní noc zavítá poprvé i do Porscheho domu a otevřeno bude i Automuzeum, které nabídne prohlídky expozic i depozitáře, komentované prohlídky, představení unikátních exponátů. Rodný dům Ferdinanda Porscheho,kromě stálých expozic a komentovaných prohlídek otevře také výtvarnou dílnu.

V cirkusovém duchu se ponese i program v Domě Jany a Josefa V. Scheybalových. Muzeum skla a Bižuterie bude otevřené, svůj hlavní program tentokrát představí až v sobotu ve sklářské osadě Kristiánov, kde prošlo nákladnou rekonstrukcí místní muzeum.

Podobně jako v minulých letech bude zajištěna kyvadlová doprava historickými autobusy mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou se zastávkou ve Vratislavicích nad Nisou.

Účastníci Muzejní noci

Liberec
Severočeské muzeum v Liberci
Oblastní galerie Liberec
Technické muzeum v Liberci
iQLANDIA Liberec
Rodný dům Ferdinanda Porsche ve Vratislavicích nad Nisou
Automuzeum Vratislavice nad Nisou

Jablonec nad Nisou
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou
Městská galerie My v Jablonci nad Nisou
Dům Jany a Josefa V. Scheybalových v Jablonci nad Nisou

Autoři | Foto

Štítky Ferdinand Porsche, Muzejní noc, dům, Liberec, muzeum, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, galerie, rodný dům, Jablonec nad Nisou, Josef Václav Scheybal, Severočeské muzeum v Liberci, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzejní noc letos propojí cirkusové téma. Poprvé se zapojí i rodný Porscheho dům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.