Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Ve Svijanech poteče pivo proudem, na ploché dráze zaburácí motorky

Nevíte, kam vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna pro vás ve spolupráci s portálem eVstupenka.cz přichystala seznam akcí, které by vás mohly zajímat.

15. 7. od 13.00 – Slavnosti svijanského piva (areál koupaliště, Svijanský Újezd)

28. ročník akce pro všechny příznivce dobrého piva s bohatým kulturním programem, pouťovými atrakcemi a ohňostrojem. Vystoupí např. Krucipüsk, Mandrage, Pavel Callta, Hitmakers, Eva Pilarová, Big Band CL, Dymytry, Mňága a Žďorp, Argema, Dixieland Band, Jam Bazar, Veselí Pozůstalí a další. Piva za dvacku, 450 je na čepu za 25 Kč. Ochutnejte i pivní zmrzlinu.  

15. 7. od 9.00 – Extreme Cup 2017 (Sport park Liberec, Home Credit arena)

Další ročník série závodů dálkově řízených modelů aut ze série Extreme Cup 2017. Příznivci dálkově řízených silničních aut na ovládání mají možnost vidět auta v měřítku 1:10, která se představí na dráze na centrálním parkovišti u Home Credit Areny. Akce se uskuteční pouze v případě příznivého počasí bez deště, jelikož se jedná o auta poháněná elektrickými bateriemi. Závody se konají od v čase od 9.00 do cca 14.30 hod., přičemž gradace závodů je kolem poledne.

15. 7. od 15.00 – Mistrovství ČR 125 a Přebor ČR (Plochá dráha Liberec)

Budeme svědky bojů o každý metr naší 275 m dlouhé (krátké) dráhy. Představí se zde borci zkušenější, ale i mladé naděje na slabších strojích (125ccm), přijďte všichni vytvořit nepřekonatelnou atmosféru.

15. 7. od 9.00 – Historickým vlakem Českým rájem

Tradiční prázdninové jízdy historickým vlakem na trase Turnov – Sedmihorky – Hrubá Skála – Borek pod Troskami – Ktová – Rovensko pod Troskami – Malá Skála – Semily a zpět. Podrobný jízdní řád najdete na www.vlakemrajem.cz, včetně dalších informací o zajímavostech na trati. V rámci jízdy se budou ve vlaku hrát loutkové pohádky pro děti.

15. 7. od 10.00 – Středověký jarmark (Bělá pod Bezdězem)

Bělou pod Bezdězem navštíví císař římský a král český, Karel IV. Ovšem díky pokročilému věku císaře, můžeme s jistotou potvrdit, že se jedná o poslední návštěvu tohoto předního monarchy Evropy.

Spatříte kejklíře i fechtýře, provazochodkyni, pěvce i hudce, ochutnáte poctivé medoviny i kvašeného piva, calty, trdelníky, preclíky a jiné pekařské laskominy, pečené maso i klobásy. Začínáme 15. července od 10.00 průvodem od České brány a zakvasit si můžete až do hodiny 16, kdy jarmark končí.

16. 7. od 21.30 – Letní kino: Pulp Fiction - historky z podsvětí (Lidové sady Liberec)

Promítání filmů pod širým nebem na Zahradě Lidových sadů. Při nepřízni počasí se bude promítat v Malém sále. Filmy v původním znění s titulky. Vstupné zdarma! Pořadatelé prosí o využití občerstvení z Formanky. Psům i jiným zvířatům na vodítku vstup povolen.

20. 7. od 19.30 – Vladimír Mišík a Etc. (Přírodní amfiteátr Křižany)

Legenda českého rocku vystoupí s kapelou Etc... a zahraje pro Vás to nejlepší z více než čtyřicetiletého repertoáru. Cena v předprodeji 250 Kč / Cena na místě 300 Kč.

22. 7. od 19.00 – Jan Vančura, Irena Budveiserová a Plavci (Mladá Boleslav, Letní areál Michalovická Putna)

Jeden z původních členů skupiny Rangers (Plavci) Jan Vančura již tři roky vystupuje pod názvem Jan Vančura a Plavci, případně Jan Vančura, Irena Budweiserová a Plavci. Protože Jan Vančura slaví životní jubileum (70), rozhodl se uspořádat vzpomínkové turné mapující tuto jeho životní pouť.

Štítky kultura, společenské dění, Liberecký kraj, akce, pivo, Svijany, Jan Vančura, plavec, Liberec, Eva Pilarová, Pavel Callta, Mňága a Žďorp, Česko, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Ve Svijanech poteče pivo proudem, na ploché dráze zaburácí motorky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.