Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Spisovatel a scénárista Pavel Kosatík míří na sever Čech. O nových knihách a filmech pohovoří hned dvakrát

Hned dvě besedy o nových knihách a filmech se spisovatelem a scénáristou Pavlem Kosatíkem jsou připraveny na nadcházející čtvrtek. Od 17:00 podebatuje s návštěvníky kavárny Pokec v Jablonci nad Nisou, o dvě hodiny později zamíří do knihkupectví Fryč v Pražské ulici v Liberci.

„Večer pořádáme u příležitosti probíhající výstavy České století v komiksu. Probereme ovšem nejen devítidílnou komiksovou řadu ČEŠI, ale i tituly nedávno vyšlé a pak hlavně chystané knihy 100x s TGM, Menší knížka o německých spisovatelích Čech a Moravy a Sběrná kniha - rozhovor s Helenou Třeštíkovou,“ říká pořadatel debat Martin Fryč.

Vstupné na debatu v Jablonci nad Nisou je 50 korun. V Liberci zaplatí návštěvníci 60 korun, děti a senioři 30 korun.

Pavel Kosatík je český novinář, scenárista a spisovatel. V roce 1984 absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Po studiích začal pracovat u DILIe jako právník specializovaný na autorské právo, po dvou letech přešel do nakladatelství Československý spisovatel (1986–1990). Pracoval jako redaktor v několika nakladatelstvích a v redakcích – Mladá fronta DNES (1992–95), Reflex (1995), Hospodářské noviny, Ikarie – 1990. Od roku 1996 je na „volné noze“. Začal jako spisovatel sci-fi, dnes je znám jako spisovatel faktu, literární historik. Pravidelně publikuje v časopisech Týden a Respekt (zde psal seriál Česká inteligence). Založil nakladatelství Kdo je kdo.

Foto Facebook/Knihkupectví a antikvariát Fryč | Zdroj Wikipedia

Štítky Liberec, debata, Martin Fryč, Pokec, Knihkupectví a antikvariát Fryč, Pavel Kosatík, kniha, Česko, film, Jablonec nad Nisou, Helena Třeštíková, kavárna, Právnická fakulta Univerzity Karlovy, Morava, DILIA, Československý spisovatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spisovatel a scénárista Pavel Kosatík míří na sever Čech. O nových knihách a filmech pohovoří hned dvakrát  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.