Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LIBERECKÝ VÝBĚR: Děje se v lednu v Liberci vůbec něco jiného než plesy? Budete se možná divit, ale ano

Po měsíci vám ve spolupráci s blogem jizerské *ticho opět přináším výběr toho nejzajímavějšího, co se v Liberci a jeho okolí v nejbližší době bude dít a co by rozhodně nemělo ujít vaší pozornosti. Leden se už tradičně kromě začátku plesové sezóny nese také na vlně odvážných novoročních osobních předsevzetí.

Proto ti, kteří to myslí se svým tělem jen trochu upřímně, mají ve svém kalendáři jistě pěkně výrazně zatrhnutý už tento pátek a sobotu, kdy se v Bedřichově koná noční závod v běhu na lyžích Night Light Marathon. Vybrat si můžete hned mezi třemi různě dlouhými okruhy (10, 17,5 a 28 km), takže nemusí mít strach ani ti, kteří si to se svým novoročním závazkem začali už mezitím rozmýšlet.

Pěkný les na vás ale nemusí čekat jenom v Jizerských horách, na Tři krále se můžete na Papíráku před Stereem přičinit o to, aby podobně pěkný les z použitých vánočních stromků vyrostl i v samém centru Liberce (Xmas Forest Kindergarten). Vzhledem k tomu, že z nějakého důvodu se v naší historii všechny zásadní věci dějí vždy v letech s osmičkou na konci, čeká nás letos spousta významných výročí. Jedno z nich si můžete připomenout 10. ledna na vernisáži výstavy Československé legie ve Francii 1918, která se koná v Krajské vědecké knihovně. Vzhledem k tomu, že leden je měsíc plesů, bylo by trapné tvářit se, že neexistují, proto za všechny vybíráme ten nejlepší, a to Divadelní ples DFXŠ 2018, na kterém se v sobotu 13. ledna můžete utancovat a ukalit až do naprostého bezvědomí.

K tanci a poslechu hraje Big ‘O‘ Band. Bude to jediné vystoupení tohoto výjimečného orchestru v této plesové sezóně. Nevěříte? Děláte správně. Jizerská 50 klepe pomalu, ale jistě na dveře, ale do půlky února je přece jen ještě pořád hodně daleko, takže všichni nedočkavci jistě vezmou za vděk výstavu SKOL!!!, jejíž vernisáž proběhne v Oblastní galerii Liberec ve čtvrtek 18. ledna. Těšit se můžete na díla významných českých autorů, která se nechala inspirovat historií, atmosférou a děním kolem slavného závodu. Mezi vystavujícími se objeví např. také Milan Cais nebo David Vávra.

Ve stejný den můžete do Knihkupectví a antikvariát Fryč zajít na představení knihy Svět tramvají Erwina Cettinea: Liberec a Jablonec nad Nisou. Povinnost nejen pro všechny tramvajové nadšence a milovníky historie obou měst. Kdo si myslí, že v lednu si většina klubů v Liberci dala pauzu, není úplně tak daleko od pravdy, každopádně pár akcí, které spolehlivě rozpohybují vaše tělo, se přece jen bude konat. To platí zcela jistě o Bastl Instruments / Lesson 04 ve Výzkumáku (19/1) nebo nové techno noci Teleskop, kterou začíná pořádat Skaph ve klubu 11th (26/1).

Milovníci chytrých rýmů a hip hopových beatů se už jistě těší na sobotu 20. ledna, kdy v Jablonci Na Rampě vystoupí legendární – můžu to říct? Myslím, že jo – Prago Union. Konec měsíce zakončíme víc než velkolepě – na oslavách pátých narozenin Bunkru (27/1). Čeká vás spousta milých věcí, třeba vystoupení miláčků libereckého publika Hitfakers. Víno poteče jistě proudem!

Autoři | Foto Jizerská 50

Štítky Liberec, kultura, jizerské *ticho, Petr Vondřich, Liberecký výběr, ples, historie, David Vávra, Milan Cais, Jizerská padesátka, Bedřichov, Jablonec nad Nisou, Československé legie, Oblastní galerie v Liberci, Francie, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LIBERECKÝ VÝBĚR: Děje se v lednu v Liberci vůbec něco jiného než plesy? Budete se možná divit, ale ano  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.