Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na novém festivalu Plechovka Fest zahraje 21 interpretů

PR článek

Dvě stage, dva dny, více než dvě desítky interpretů z Čech a Slovenska. Na úpatí Lužických hor mají pro hudební fanoušky nové letní lákadlo v podobě Plechovka Festu. Do Cvikova 6. a 7. července přivede Davida Kollera, Mandrage, No Name, Kristínu, Leonu Machálkovou, ale také zástupce tvrdší muziky, jako je skupina Traktor, De Bill Heads či UDG. Z regionálních umělců vystoupí Jakub Děkan a rapper Lipo.

„Plechovka Fest mělo být původně malé hudební představení u zdejší hospody, která se jmenuje Plechovka. Postupem času se ale malé plány změnily na velké, a tak v létě očekáváme na louce za Cvikovem kolem čtyř tisíc návštěvníků,“ komentuje promotér festivalu Roman Šťastný.

Ke Cvikovu má blízko také Leona Machálková. „Vzhledem k tomu, že máme chalupu nedaleko. Často do Cvikova zavítám na kole, líbí se mi krajina okolo a mám tam oblíbené hospůdky. Lidé jsou zde milí, a proto se sem rádi vracíme. Budu ráda, když se kamarádi z okolí na Plechovku přijdou podívat,“ říká Leona Machálková.

Parkování i stanování zdarma, jídla dostatek i pro vegetariány

Festival se odehraje na okraji města a areál bez problému pojme 4 tisíce návštěvníků. Parkování je zdarma a bude pod dozorem Policie ČR. Bezplatné bude i ubytování ve festivalovém stanovém městečku, kde budou mít nocležníci k dispozici i Maxi shower truck, kamión s oddělenými sprchami. Diváci mohou ale samozřejmě využít služby okolních ubytovacích zařízení.

„Zajímavá bude i nabídka jídla a pití, například chystáme speciální pokrmy pro vegetariány. Důležitá je pro nás i ekologie, počítáme proto s využitím vratných kelímků,“ říká Šťastný. Na bezpečný průběh celého festivalu bude dohlížet nonstop security služba.

Děti mají vstup zdarma

Děti do 140 cm v doprovodu dospělé osoby mají vstup zdarma, s každým dospělým přitom mohou jít dvě děti. Děti se mohou těšit i na pouťové atrakce, zahrnující autodromy, kolotoče či skákací hrady. Navíc si mohou odnést malý dárek.

Kromě zábavy se malí festivaloví návštěvníci zdokonalí i ve finanční gramotnosti, a to díky hře Vydej se za svým snem. „U vstupu do naší zóny děti dostanou kasičku, na kterou napíšou, na co by si chtěly naspořit. Pak absolvují několik stanovišť, kde za splnění úkolu dostanou žetony. Na konci trasy je pro ně připravená směnárna, kde žetony vymění za dárky nebo opravdové peníze. Každé dítě tak od nás odchází s kasičkou a nějakým drobným dárkem,“ vysvětluje Tereza Řežábková z České spořitelny, která aktivitu zajišťuje.

Více o festivalu najdete tady.

Štítky Plechovka fest, Cvikov, festival, hudba, David Koller, Leona Machálková, Jakub Děkan, No Name, Mandrage, Česko, Slovensko, Lužické hory, hospoda, Česká spořitelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na novém festivalu Plechovka Fest zahraje 21 interpretů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.