Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Opera? Opera! Nové představení uvede Šaldovo divadlo. Mladým chce přiblížit operní žánr

Slavnostní premiéra divadelního představení, která chce operu přiblížit zejména mladým lidem, se uskuteční již tento pátek 22. června v deset hodin. První reprízy se pak diváci dočkají po víkendu, přesně v pondělí 25. června opět v deset.

Příběh o lásce, představí v novém projektu Šaldovo divadlo už v pátek 22. června. Opera? Opera! spojuje výběr nejslavnějších hudebních čísel tohoto žánru, přičemž řadu z nich především mladá generace moc dobře zná například z reklam, filmů a her, aniž by si to uvědomovala.

Představení je kombinací operních výstupů a činohry. Sama sopranistka Lívia Obručník Vénosová prozradila: „Je to hodně barevné, kostýmované a veselé.“ Nejen mladé obecenstvo se tak určitě má na co těšit. 

Cílem tohoto uměleckého počinu je především prezentace vývoje operního žánru jako takového. To všechno lehkým a vtipným způsobem. „Nechtěli jsme jít cestou takzvaných výchovných koncertů, moderovaných koncertů pro děti, byť je to regulérní přístup. A nechtěli jsme jít cestou, že budeme obecenstvu přežvykovat známé opery v nějakém polotvaru nebo zkráceném tvaru,“ dodala režisérka představení Linda Keprtová.

Foto DFXŠ | Zdroj ČTK

Štítky Liberec, Divadlo F. X. Šaldy, premiéra, opera, představení, divadelní představení, Linda Keprtová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opera? Opera! Nové představení uvede Šaldovo divadlo. Mladým chce přiblížit operní žánr  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.