Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Po dvou letech se vrací soutěž o nejlepší knihovny v kraji

Letos opět ocení Liberecký kraj nejlepší knihovny v okresech. Symbolickým oceněním chce podpořit činnost městských i obecních knihoven.

Česká republika má velmi hustou síť knihoven, ať už se jedná o malé knihovničky, nebo velké krajské knihovny. V Libereckém kraji budou letos opět oceněny ty nejlepší. Každá pověřená knihovna v okrese nominuje tři návrhy. Jednotlivé knihovny jsou hodnoceny podle kvality služeb, ale také dle společenské role v obci i aktivity pracovníků. 

„Rádi bychom touto cestou opět vyjádřili úznání za činnost hnihoven. Ocenil bych zejména práci knihovníků a knihovnic v malých obcích,“ sdělil hejtman Martin Půta. Kdo bude letošním vítězem bude známo až 11. prosince. Vítězové jednotlivých okresů budou vyhlášeni v Krajské vědecké knihovně v Liberci. 

Každý vítěz obdrží symbolickou finanční odměnu ve výši 10 tisíc koruna diplom. V posledním ročníku soutěže, který probehl v roce 2016, vyhrály knihovny v Poniklé, Heřmanicích, Zahrádkách a na Rádle. 

Foto Městská knihovna Jihlava

Štítky knihovna, ocenění, soutěž, kraj, Česko, Liberecký kraj, Martin Půta, Liberec, Poniklá, Heřmanice

Po dvou letech se vrací soutěž o nejlepší knihovny v kraji  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.