Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nej dřevěné stavby? Liberecký EKOpark, zbrojnice v Krásné Studánce i dětská prolézačka

Letos putovala hned tři ocenění z ankety Dřevěná stavba roku 2019 do Libereckého kraje. Každoroční soutěž pořádá nadace Dřevo pro život.

Nadace se svým mottem „Dřevo je naše budoucnost“ snaží propagovat využívání dřeva jako obnovitelného zdroje. Zároveň se snaží o osvětu v oblasti dřeva, lesa a životního prostředí.

A každoročně vyhlašuje i ty nejlepší dřevěné stavby roku, které posuzuje odborná porota ale i veřejnost. Soutěží se celkem v osmi kategoriích: Dřevěné konstrukce (zvlášť projekty navrhované a realizované), Moderní dřevostavby (zvlášť projekty navrhované a realizované), Dětská hřiště (malá a velká), Roubenky a sruby a jako poslední Dřevěné interiéry.

Z našeho kraje zaznamenala úspěch hasičská zbrojnice Krásná Studánka, která vyhrála kategorii realizované Dřevěné konstrukce. Nová zbrojnice se slavnostně otevřela na konci září, kdy uplynulo 120 let od založení místního hasičského sboru. Na úspěch v této soutěži jsou hasiči náležitě pyšní.

Pyšní jsou ale i v Liberecké EKOparku. Ten zvítězil v kategorii velká Dřevěná hřiště. „S nesmírnou radostí vám tímto oznamujeme, že jsme zvítězili v prestižní anketě Dřevěná stavba roku 2019 v kategorii dřevěná hřiště velká. Děkujeme všem hlasujícím za podporu. Máme vás rádi kamarádi,“ uvádí EKOpark na webu.

V Dřevěných hřištích malých se podařilo vybojovat prvenství i bedřichovskému Penzionu Uko, který si veřejnost získal svým Domkem v korunách stromů.

Foto Jan Vrabec

Štítky Dřevěná stavba roku 2019, dřevostavba, Krásná Studánka, Bedřichov, Liberec, EKOpark, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Stavba roku, Liberecký kraj

Nej dřevěné stavby? Liberecký EKOpark, zbrojnice v Krásné Studánce i dětská prolézačka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.