Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kam na první máj? Vedle líbačky pod třešní bude čas i na prochajdu nebo koncert

První máj je lásky čas… Pro někoho taky čas bolavé hlavy po bujarých oslavách při pálení čarodějnic, pro jiného prostě den volna. Ale i to by se mělo nějak využít. Zvlášť když je kam vyrazit.

Na začátek trochu smutně. Jestli jste se těšili na tradiční recesistní akci na Pláních pod Ještědem, máte tak trochu smůlu. Jak uvádí Chata Pláně pod Ještědem na svém Facebooku, letos jim to podělal kalendář. A protože první máj vychází na středu, žádná akce se konat nebude. To ale neznamená, že sem nemůžete vyrazit na výlet.

Určitě ale je kam vyrazit. Třeba na Trojmezí, kde budou slavit 15 let vstupu do EU. U této příležitosti pořádají i Cyklojízdu z Liberce. Vyjíždět se bude v čase od 11 do 13 od jízdárny v Pavlovicích. Na trase jsou navíc připraveny i zábavné soutěže pro děti. A samozřejmě nebude chybět ani bohatý program v cíli. Nebude chybět táborák, hudba a dokonce dojde i na ohňostroj.

Zítra také opět rozjíždí provoz EKOPark. Od zítřka tak bude za příznivého počasí otevřen denně od 10 do 18 hodin. Na tomhle místě, kde dřív bývala černá skládka, se určitě nebudete nudit.

Od středy se také můžete zajít podívat na výstavu současného malíře Mirka Kaufmana v liberecké galerii Prostor 228. V jeho obrazech naleznete náznaky krajin i tváří a spoustu barev.

Žít to bude zítra i na kolejích, kde už v půl třetí odpoledne odstartuje Harcovský majáles. Akce nadupaná koncerty nabídne vystoupení skupiny Breed, Divoký astma, Alco Coma nebo třeba Kníry. O divadelní scénu v klubu Had se postará Ruda Hancvencl s představením Malý, hubený a jednooký.

Na Lemberku se zítra koná tradiční Svatozdislavský benefiční koncert k uctění památky a odkazu sv. Zdislavy z Lemberka. Celý výtěžek z 19. ročníku tohoto koncertu bude věnován Nadačnímu fondu Mathilda, který podporuje osoby s těžkým zrakovým postižením.

Rušno bude i na Tanvaldsku. Žádný pořádný turista by si neměl nechat ujít Prvomájový výstup na Špičák. Letos jde navíc u jubilejní 20. ročník. Děti se mohou těšit na malování na obličej, skákací hrad, jízda na koni, dětské hřiště.

Nesmíme opomenout ani tradiční Kittlovu pouť sv. Josefa, která se koná každoročně v Pěnčíně na Jablonecku. Pohodová akce v romantickém prostředí nabízí ochutnávku místních dobrot, hudbu i poutní mši. Akce probíhá od 9 do 16 hodin.

Foto pixabay.com

Štítky první máj, akce, tipy, kultura, Svátek práce, koncert, Ještěd, Evropská unie, Facebook, třešně, Mirek Kaufman, Lemberk, Trojmezí, Liberec, Pavlovice

Kam na první máj? Vedle líbačky pod třešní bude čas i na prochajdu nebo koncert  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.