Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Oslavy Ještědu, divadelní fesťák v Bunkru i Ruprechtické slavnosti

Hlavní akcí tohoto víkendu budou bezesporu Oslavy Ještědu. I tak ale na vás čeká řada dalších akcí, kam se můžete vydat.

Na Oslavách Ještědu by neměl chybět žádný Liberečák. V tento den se podíváte do vysílače i na místa, kam se jindy nedostanete:
Blíží se Oslavy Ještědu, nebude chybět ani tradiční vynášení sudů s pivem

Dnes večer se navíc otevře jinak nepřístupná Kavárna Pošta. Od 19 hodin zde vystoupí divadlo LINDO, HOP! a ORIGINÁLNÍ SYNKOPICKÝ ORCHESTR. Připravili si hudebně-taneční grotesku Pingls aneb Hot Café Revue.

Po celý víkend se v Ruprechticích konají slavnosti u kapličky. Připravené jsou pouťové atrakce, stánky i ohňostroj.

Taky připomínáme fesťák, který se tento víkend koná v Bunkru:
Liberecký rockový klub opět ožije festivalem Divadlo v Bunkru

V klubu Warehouse vystoupí zítra od 19 hodin music band Nonstop Liberec. Ten hraje americkou a českou country, folk, blues i rock 'n' roll. Přijďte si zatrsat na slavné hity Beatles, Elvise nebo Led Zeppelin.

Zítřejší den bude patřit také hasičům. Zejména pak těm vratislavickým, kteří slaví 150 let od založení. Těšit se můžete na ukázky ze života hasičů, potápěčů i policistů. Součástí programu bude i slavnostní posvěcení památečního praporu. A nebude chybět ani ohnivá show.

Pokud vás lákají výstavy, můžete zítra zamířit do Domu dětí a mládeže Větrník, kde proběhne od 9 do 13:30 výstava papírových modelů.

V EKOParku si pro změnu můžete vytvořit vlastní lapače snů a zvonkohry. Workshop proběhne v sobotu od 10 do 18 hodin.

Živo bude i v kostele sv. Bonifáce v Hanychově. Zítra zde proběhne od 18 hodin slavnostní koncert při oslavách 100. výročí vysvěcení kostela. V rámci koncertu vystoupí Ivan Štraus, Michaela Štrausová, Danel Matějčka a žáci i učitelé ZŠ Jabloňová. V neděli pak vystoupí také od 18 hodin pražská skupina Clarinet factory.

Pokud si chcete protáhnout tělo, zúčastněte se zítra Libereckého vejšlapu - memoriálu Františka Korala. Poznáte různá zákoutí Liberce a navíc je akce vhodná i pro děti a seniory. Začátek pochodu je v Pavlovicích na zastávce MHD, na křižovatce ulic Hejnická a Kateřinská a konec je v Liďácích.

Foto Hotel Ještěd

Štítky kulturní přehled, kultura, Liberecko, tipy na víkend, Ještěd, slavnost, opevnění, Liberec, The Beatles, divadlo, Ivan Štraus, Ruprechtice, Clarinet Factory

TIPY NA VÍKEND: Oslavy Ještědu, divadelní fesťák v Bunkru i Ruprechtické slavnosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.