Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zajímá vás filatelie? Příští týden můžete v Kavárně Pošta obdivovat Národní výstavu známek

Od středy do neděle bude Kavárna Pošta hostit Národní výstavu poštovních známek Liberec 2019. Ta je zároveň největší filatelistickou akcí tohoto roku v Česku.

Kavárna Pošta nabídne více než stovku jedinečných exponátů a to jak z Česka tak zahraničí. „Návštěvníci se mohou těšit na opravdové rarity, například dopis z prvního dne platnosti první známky světa z roku 1840,“ uvedl Josef Chudoba, předseda organizačního výboru.

Na výstavě můžete spatřit také dopisy až z Antarktidy, dokonce i takový odeslaný Roaldem Amundsenem a Robertem Scottem. Dále budou k vidění známky z Polska, Jugoslávie nebo až z Afghánistánu. „Na výstavě můžeme shlédnout perfiny (proražené monogramy firem do známek) z Liberce, poštovní historii okolí Turnova a celého Děčínska,“ komentoval Chudoba. Výstava se koná od 25. do 29. září 2019 od 9 do 18 hodin (v neděli pouze do 12 hodin).

Foto pixabay.com

Štítky známky, filatelie, výstava, kavárna Pošta, Liberec, Česko, Roald Amundsen, Robert Scott, poštovní známka, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Antarktida, Polsko, Afghánistán, Jugoslávie, Turnov

Zajímá vás filatelie? Příští týden můžete v Kavárně Pošta obdivovat Národní výstavu známek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.