Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Film Psí láska vás zavede k musherce Janě Henychové

Někdo Janu Henychovou obdivuje, někdo nechápe. Zasvětila svůj život psům, se kterými zdolává ty nejtěžší závody psích spřežení na světě. A jedním z nich je i 1 200 kilometrů dlouhý Finnmarksløpet. To vše a mnohem více odhalí film Psí láska.

Jana Henychová bydlí i se svou smečkou kousek za Jabloncem. Se svými 26 hafany plemene sibiřský husky zvládla všemožné závody. Od již zmíněného Finnmarksløpet přes 600 kilometrů dlouhý Femundlopet až po Šediváčkův long o délce 220 kilometrů.

Film bude součástí Festivalu dokumentárních filmů Jeden svět.

Takové závody si žádají nejen spoustu odhodlání, ale také dlouhodobé přípravy, trénování a sbírání zkušeností. A to vše přiblíží snímek Psí láska natočený Lindou Kallistovou Jablonskou. V létě Jana pořádá „psí“ tábory pro děti a vydělává si na to, aby se z Jizerských hor mohla přesunout 1 500 kilometrů na sever, do zimního Švédska. Tam se svými čtyřnohými spoluzávodníky zahajuje tříměsíční trénink, často v teplotách hluboko pod nulou. Připravují se na cíl ještě náročnější: zdolání drsného dálkového závodu, který se rok od roku víc profesionalizuje a amatérům jako Jana nastavuje vysokou laťku. Udrží Jana krok s ostatními v tomto náročném sportu, který bývá doménou mužů?“ přibližuje natočený snímek festival Jeden svět.

Film nabídne nejen pohled do života nejslavnější české musherky, ale také také nabídne nádherné scenérie severské krajiny.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto janahuskies.cz

Štítky Jana Henychová, Psí láska, film, Jeden svět, psi, láska, Šediváčkův long, Linda Kallistová Jablonská, Jablonec, Švédsko, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Film Psí láska vás zavede k musherce Janě Henychové  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.