Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Velká letní kina v Libereckém kraji zahájí sezonu hudební romancí

Hudební romancí Kalifornský sen s Dakotou Johnsonovou v hlavní roli odstartují v závěru týdne sezonu největší letní kina v Libereckém kraji. Ve čtvrtek začnou promítat v Letním kině v Turnově, o den později v Jablonci. Už od začátku června mohou lidé vyrazit na promítání do libereckých Lidových sadů, o prázdninách chtějí letní kino otevřít také například v Novém Boru, promítat se tradičně chystají i v Hejnicích.

Letní kino v Turnově patří v Česku k nejnavštěvovanějším, loni tam zavítalo 10 400 diváků, víc jich v celé zemi přišlo jen do letního kina v Boskovicích na Blanensku. V Turnově to bylo potřetí po digitalizaci kina, kdy návštěvnost přesáhla hranici 10 tisíc návštěvníků. Do letního kina přesouvají na léto techniku z toho kamenného, kde se nepromítá. „Doufáme, že zájem o letní kino bude větší než o kamenné kino, záležet ale bude na tom, do jaké míry budeme moci uvolnit opatření spojená s koronavirem," řekl vedoucí kina v Turnově Pavel Krupař.

Kvůli koronavirové pandemii je výrazně méně filmových premiér i zahraničních filmů. „Poměrně zajímavá je nabídka českých filmů a také těch animovaných. Pokud jde o zahraniční filmy, tak tam všichni napjatě očekáváme film Tenet, který má jít podle aktuálních informací do kin 30. července, a má to být první velká hollywoodská premiéra po otevření kin," dodal Krupař. Turnovské kino nabídne vedle filmů o prázdninách také koncerty skupiny Jelen nebo Podkrkonošského symfonického orchestru.

Také v Jablonci přesouvají v létě digitální techniku do letního kina. Využívají vybavení menšího kina Junior a projekce ve velkém kině Radnice zůstává zachována. Zahájení sezony tam bývá každoročně spojeno se zábavným programem a volným vstupným. „Letos jsme to ale museli kvůli koronavirovým opatřením zrušit a budeme prodávat i lístky, protože potřebujeme mít kontrolu nad počtem návštěvníků," řekla mluvčí jabloneckých kin Petra Handlířová. Pokud to ale podmínky a koronavirová opatření dovolí, chtějí v kině, kam se vejde i 1500 lidí, program uspořádat na závěr léta.

Autoři | Foto Kina Jablonec

Štítky film, kino, Liberecký kraj, letní kino, Turnov, Dakota Johnsonová, Jablonec, Nový Bor, Hejnice, léto, Česko, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká letní kina v Libereckém kraji zahájí sezonu hudební romancí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.