Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na zlatém jezeře se v Křižanech hrát nebude. O Simonu Stašovou ale diváci nepřijdou

Festival Křižanské léto pomalu, ale jistě finišuje. Jako již tradičně se i letos hrálo i zpívalo. Jako poslední bod programu měla být uvedena inscenace Na zlatém jezeře. To bylo ale zrušeno a nahrazeno hrou Willyho Russella Shirley Valentine se Simonou Stašovou.

Letos se konal již jubilejní 5. Ročník festivalu Křižanské léto. Přestože doba koronová je neúprosná a ještě na jaře nikdo nemohl tušit, zda se podobné akce vůbec budou moci kvůli viru konat, vše pro organizátory i diváky dobře dopadlo a o oblíbený festival jsme nepřišli.

I v tomto roce program nabídl mnoho zajímavých jmen, ať už z oblasti hudební nebo divadelní. Zazpíval například Michal Hrůza se svou kapelou Hrůzy, představil se i Caveman v režii spisovatele Patrika Hartla a do období První republiky nás přenesl Ondřej Havelka se synem a Melody Makers.

Poslední představení letošního ročníku připadá na 25. srpna. Hrát se měla inscenace Na zlatém jezeře v produkci agentury Harlekýn se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem v hlavních rolích. Najedete-li ale na stránky Křižanského léta, zjistíte, že došlo ke změně. Simona Stašová sice skutečně přijede, ale sama se svojí one woman show Shirley Valentine, téměř tři hodiny trvající komedií o ženství a hledání sebe sama. Premiéru měla inscenace již v roce 2008 a v Křižanech ji můžete vidět již následující úterý 25. 8. od 19:30. Představení není vhodné pro děti do 15 let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Křižanské léto

Štítky křižany, křižanské léto, Simona Stašová, kultura, jezero, léto, Michal Hrůza, Patrik Hartl, Ondřej Havelka, První republika, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zlatém jezeře se v Křižanech hrát nebude. O Simonu Stašovou ale diváci nepřijdou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.