Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Turisty by měl do Jablonce lákat nový Bižutérní ostrov, čtvrť spojující Eurocentrum i muzeum

V rámci projektu Křišťálové údolí by mohla v Jablonci vzniknout jakási čtvrť nebo ostrov, který by tvořil turistické centrum a zázemí pro návštěvníky se zájmem o sklářství a bižuterii.

O propojení Muzea skla a bižuterie s Eurocentrem a přilehlým okolím a vybudováním jedinečného Bižutérního ostrova v centru města nyní uvažuje pracovní skupina v čele s náměstkem primátora Davidem Mánkem.

Podle plánu by měla čtvrť hned několik funkcí a zároveň by se díky ní Jablonec připojil ke zmiňovanému projektu Křišťálové údolí. „Turisté by se zde dozvěděli vše o historii místní sklářské a bižutérní výroby a zároveň by si mohli prohlédnout, co nabízí současní návrháři,“ uvedl David Mánek.

Po zpracování ideální vize Bižutérního ostrova vypíše město architektonickou soutěž. Pokud půjde vše podle plánu, mohl by být projekt připraven k realizaci za dva roky. Podle městského architekta Davida Pavlišty je nutné na projekt pohlížet komplexně a v souvislostech. „Je třeba přemýšlet i nad tím, jak se lidé areálem pohybují nebo například kudy do něj vstupují,“ komentoval Pavlišta.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jablonec nad Nisou, Křišťálové údolí, bižuterie, sklářství, Jablonec, projekt, muzeum, údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisty by měl do Jablonce lákat nový Bižutérní ostrov, čtvrť spojující Eurocentrum i muzeum  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.