Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jaké Vyhlídky má Divadlo F. X. Šaldy? Diváky vyhlíží zatím u obrazovek

Aktuální situace stále neumožňuje divákům zasednout do hledišť divadelních a koncertních sálů. Liberecké Divadlo F. X. Šaldy se s tím vypořádalo po svém. Herci již zkoušejí a bedlivě je u toho sleduje kamera miniseriálu Vyhlídky.

Zatímco vedení kvůli koronavirovým patřením škrtá v programu jedno představení za druhým, obě budovy Divadla F. X. Šaldy již žijí a pilně pracují, aby byly připraveny na znovuotevření českých kulturních svatostánků. Činoherní soubor zkouší inscenaci Společenstvo vlastníků z pera Jiřího Havelky pod režijní taktovkou šéfa liberecké činohry Šimona Dominika. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby u toho vždy někdo z ansáblu neměl na hlavě GoPro kameru zapnutou jak při samotném zkoušení, tak při přestávkách. Diváci tak mohou nakouknout, co je čeká a ještě se pobavit osobními příběhy herců a členů inscenačního týmu.


Společenstvo vlastníků nás přenese na domovní schůzi v celé své kráse včetně typických postav a postaviček, které má snad opravdu každý dům, dost pravděpodobně i každé společenství. Premiéra se měla uskutečnit 4. prosince. Už teď je ale jasné, že ji první diváci v hledišti spatří později. Do té doby mohou sledovat divadelní facebook i YouTube kanál a vyhlížet nové Vyhlídky.


Ty nejnovější už nahlížejí i do příprav natáčení baletního příběhu Vánoční koleda. Divadlo totiž připravilo online program na celý advent. Těšit se můžete na dvě představení, již zmiňovanou Vánoční koledu a činohru Mikve, a dva koncerty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky divadlo, dfxš, vyhlídky, vyhlídka, Jiří Havelka, advent, představení, Facebook, videokamera, hlediště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaké Vyhlídky má Divadlo F. X. Šaldy? Diváky vyhlíží zatím u obrazovek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.