Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V pondělí otevírají knihkupectví. Jaké knihy teď letí?

Už v pondělí se po vládním rozvolnění otevřou brány knihkupectví. A nejinak tomu bude i v Liberci. Například u Fryče už se na čtenáře chystají teď a připravili pro ně výběr toho nejlepšího, co se v dubnu urodilo.

Pokud chcete nahlédnout pod pokličku a seznámit se s dubnovými knižními bestsellery, zde máte jejich přehled: 
  1.  Alena Mornštajnová: Listopád Jedna z nejúspěšnějších českých spisovatelek Alena Mornštajnová opět překvapuje. Její nový román je dramatickým příběhem obyčejné rodiny, kterou velké dějiny jedné listopadové noci rozdělí a postaví proti sobě.
  2. Karin Lednická: Šikmý kostel - První díl Románová kronika ztraceného města. Podtitul knihy lapidárně shrnuje příběh o někdejší pastevecké vesnici, která vystavěla svůj rozkvět na těžbě uhlí, aby o století později zašla na úbytě - také kvůli těžbě uhlí. Dnes už z výstavních budov a vznosné katedrály nezbylo nic. Jen šikmý kostel, který strmě a varovně ční do pusté krajiny.
  3. Karin Ledecká: Šikmý kostel - Druhý díl Zatímco ve zbytku nově vzniklého Československa nastávají zlaté časy, v Karvinné - jak se nyní město jmenuje - se stále velmi silně projevují důsledky předešlého dramatického dění. Prosakují do všech oblastí života. Ne vždy v dobrém.
  4. Klára Aycox: PECH Poručík Pech je dočasně povolán z Prahy do Liberce, kde žije jeho rodina. Nový případ ho zavede mezi členy místní romské komunity a neonacistické buňky. Zdánlivě banální případ záhy nabere nečekaný směr a vyšetřování se přesune k slavné trati tramvaje č. 11 spojující Liberec s Jabloncem.
  5. Zdeněk Svěrák: Povídky a jedna báseň Třetí kniha povídek Zdeňka Svěráka. „Byl bych rád, kdybyste ve všech našli dávku humoru. Je tam různě poschovávaný, ale doufám, že tam je, protože jinak by mě psaní ani nebavilo."
  6. Miloslav Nevrlý: Karpatské hry Kniha je autorovým svědectvím o Karpatech. Popisuje 35 pohoří, jejich přírodní krásy, tamní domorodce. Píše subjektivně, popisuje, co zde zažíval, jak se cítil, co bylo nejpůsobivější.
  7. Marek Řeháček: Krajina skal Publikace Toulání Lužickými horami - kniha první nazvaná Krajina skal vznikala dlouhých 25 let. Roku 1995 totiž začal autor textu Marek Řeháček „šmejdit“ společně s výtvarníkem Petrem Ferdyšem Poldou v krajině Hrádecka a Žitavska.
  8. Miloslav Nevrlý: Větrné toulání v hedvábných časech A stejně jako Karpatské hry, Chvály Zadní země či Kniha o Jizerských horách vytváří neopakovatelnou směs poetických popisů a svébytné životní filosofie.
  9. Vlastimil Vondruška: Křišťálový klíč IV - Hejnické pastorále V závěrečném dílu tetralogie se vrací Falknovská huť částečně zpět do vlastnictví rodu Heřmanů, ačkoli je to v časech, kdy se severočeskému sklářství už nevede zdaleka tak dobře jako dříve.
  10. Jan Vojáček: Umění být zdráv Proč neustále roste počet chronicky nemocných lidí? A proč si s těmito chorobami současná medicína neumí poradit? Jak naslouchat signálům těla a napojit se na svou skutečnou podstatu? Jeden z nejuznávanějších představitelů funkční medicíny Jan Vojáček vám ukáže, jak ve vlastním organismu probudit schopnost samoléčby a najít ztracenou harmonii.

Více o knihách najdete tady.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky knihkupectví, otevření, fryč, knihy, kniha, kostel, Liberec, Alena Mornštajnová, Karin Lednická, Zdeněk Svěrák, Miloslav Nevrlý, Marek Řeháček, Vlastimil Vondruška, Karpatské hry, Praha, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Kučera

Se z Fryče jednou poserete. Abyste náhodou nezmínili i další knihkupectví v Liberci. Sova, Podještědské, ... Nic? Co to je zasranou dohodu? Placená reklama?

Čtvrtek, 6. května 2021, 16:58Odpovědět

V pondělí otevírají knihkupectví. Jaké knihy teď letí?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.