Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vyplavené Eurocentrum v Jablonci bude schopné uspořádat Křehkou krásu

Před týdnem částečně vyplavené městské Eurocentrum v Jablonci nad Nisou bude schopné za tři týdny uspořádat přehlídku skla a bižuterie Křehká krása. Podle mluvčí radnice Jany Fričové se o tom definitivně rozhodlo v pátek. Odstraňování následků po deštích bude ale v Eurocentru pokračovat i po skončení této prodejní výstavy.

Intenzivní deště zasáhly Jablonec v noci ze 14. na 15. července. Ve městě spadlo během tří hodin přes 40 litrů vody na metr čtvereční, hladinu Lužické Nisy v blízké Proseči to během půl hodiny zvedlo na třetí povodňový stupeň. Plochá střecha výstavního pavilonu B v areálu Eurocentra nápor vody nevydržela, všemi patry protekla voda a v nejnižším podlaží bylo po kotníky vody. „Tlak vody poškodil vnitřní svody, voda protekla kompletní elektroinstalací, vzduchotechnikou včetně strojovny, poškozené jsou stropy, podlahy i stěny," uvedla Fričová.

Stavem Eurocentra se tento týden zabývalo i vedení radnice. „Rada města na svém mimořádném jednání schválila důležité administrativní podmínky pro bezodkladné zahájení prací na odstranění následků a zprovoznění areálu," uvedla Fričová.

Eurocentrum má ve správě příspěvková organizace města Kultura Jablonec. Podle jejího ředitele Petra Vobořila bylo zásadní, že se povedlo alespoň částečně zprovoznit elektroinstalaci, aby mohly naplno běžet vysoušeče. „Na stavebních úpravách budeme pracovat do poslední chvíle tak, aby návštěvníci výstavy Křehká krása nebyli ochuzeni o příjemný zážitek. Nicméně je nám jasné, že odstranění části závad bude pokračovat i po skončení výstavy," dodal Vobořil.

Prodejní výstava Křehká krása navazuje na tradici mezinárodních výstav skla a bižuterie z 60. až 80. let minulého století. V areálu Eurocentra se její desátý ročník uskuteční od 12. do 15. srpna. Přehlídka nabídne nejen prezentaci čtyř desítek výrobců, ale například i sklářských škol z Libereckého kraje. Tradiční součástí akce budou módní přehlídky nebo tvůrčí dílny pro děti a doprovodný program ve venkovním amfiteátru. „Kapacitu vystavovatelů máme více než naplněnou a pro návštěvníky máme hned několik lákadel. Tím největším je určitě letošní ambasadorka Křehké krásy, módní návrhářka Beata Rajská, která se zde bude prezentovat nejen svými modely, ale také uspořádá besedu v zasedací síni jablonecké radnice," uvedl za organizátory předseda představenstva Svazu výrobců skla a bižuterie Pavel Kopáček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AZ fotky

Štítky záplavy, správa, stavby, veletrhy, Jablonec nad Nisou, krása, výstava, sklo, Lužická Nisa, Proseč, Pavel Kopáček, Beata Rajská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladislava Gogová

To jsou krásné šaty- dokonce mám doma podobné z mého oblíbeného Amodio.cz Beáta Rajská je má oblíbenkyně- snad se bude tato akce konat i letos...nějaké nové šaty bych si ráda vybrala.

Čtvrtek, 20. ledna 2022, 13:02Odpovědět

Vyplavené Eurocentrum v Jablonci bude schopné uspořádat Křehkou krásu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.