Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šermíři, ohňová show i akrobati. To vše nabídne muzejní noc v České Lípě

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě se v rámci osmnáctého ročníku muzejní noci otevře veřejnosti v neobvyklém čase od 19 hodin až do půlnoci.

Již tento pátek si budou moci návštěvníci užít večerní prohlídku ambitových prostor s Loretou. „Hlavní budova je bohužel uzavřena kvůli pokračující rekonstrukci,“ komentoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

I přes omezené možnosti si ale muzeum připravilo bohatý program. V klášterní zahradě se mohou návštěvníci těšit na šermířská vystoupení včetně závěrečného turnaje o královnu. V amfiteátru se pro změnu uskuteční velkolepá ohňová show. A nebudou chybět ani akrobati na chůdách. „Rádi přivítáme každého, kdo má rád atmosféru, kdy z uspěchaného rytmu najednou trochu zpomalí, vstoupí do světa našich předků a nasaje historii všemi smysly,“ uvedla náměstkyně hejtmana Květa Vinklátová.

Věřím, že protiepidemická opatření nám umožní muzejní noc uskutečnit dle našich představ a hlavně splnit očekávání návštěvníků,“ dodala Vinklátová. Majitelé vstupenek z muzejní noci navíc mohou navštívit i Šatlavu, archeologické muzeum Českolipska a prohlédnout si výstavu o Českolipském kachli.

Ohodnoť článek

Foto Trocnovské slavnosti

Štítky Česká Lípa, šermíři, Muzejní noc, Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, šermíř, Květa Vinklátová, akrobacie, muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šermíři, ohňová show i akrobati. To vše nabídne muzejní noc v České Lípě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.