Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Otevření Liberecké výšiny, koncert kapely Wohnout a exotika v divadle

Tento víkend můžete vyrazit na Libereckou výšinu s celou rodinou, užít si koncert známé kapely nebo se vydat za kulturou do Divadla F. X. Šaldy.

První březnový víkend se návštěvníkům konečně otevřou brány Liberecké výšiny. Rodinný víkend začíná v pátek ve 12:00, v sobotu a v neděli je od 10:00 připraven také program pro děti. Můžete si vychutnat výbornou českou kuchyni a čepované pivo, uvidíte historický šerm, dále je na pořadí dne kovářská dílna Mistra Toniho. Děti potěší jízda na ponících či pohádková rozhledna.

Kino Varšava dnes uvádí film Jizerské hory. Vypráví příběh od jejich vzniku až po současnost. Málokteré pohoří v České republice poznamenala činnost člověka tak, jako Jizerské hory. Přestože dnes patří k často vyhledávaným cílům turistů, skrývají i mnohá tajemství, za kterými se tvůrci vydali. Pořídili i unikátní záběry z podzemí. Film začíná v 17:30.

Říká vám něco Svaz českých bohémů? V Kulturním centru Vratislavice 101010 se dnes koná koncert kapely Wohnout. Přiveze nejen nové album, ale také kapelu Jamaron jako support. Začátek je ve 20:00.

Každou I. sobotu v měsíci je možné navštívit v rámci komentovaných prohlídek CO kryt v Lucemburské ulici. Prozkoumejte největší liberecký kryt civilní obrany, uvidíte ukázky plynových masek, ochranných obleků i původní vybavení – plně funkční strojovnu a filtro-ventilační zařízení. Časy prohlídek: 8:30, 10:00, 11:30 a 13:00. Prodej vstupenek: Městské informační centrum Liberec.

Pokud nejste milovníky hor, nebo chcete připravit dětem zábavný program, zavítejte do Kina Varšava v sobotu. Uvádí od 17:30 pohádku Tajemství staré bambitky 2. Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. Ve vtipném i napínavém pokračování se dozvíte, jak to bylo dál…

Restaurace U Košků připravila zábavné nedělní odpoledne: Maškarní karneval s Elsou a Olafem. Karnevalem bude provázet královna Elsa a Olaf, děti budou společně s nimi tančit a zasoutěží si se sněhulákem při jeho ledových soutěžích. Akce probíhá od 14:00 do 16:00.

V neděli večer pak Divadlo F. X. Šaldy uvádí romantickou operu s nádechem exotiky Lovci perel. „Perly nosí slzy,“ praví jedno staré přísloví. A jejich lovci, lidé, kterým je umožněno dotknout se neznámého, odkrývají svébytné příběhy, jenž se po staletí tvořily na dně moří a oceánů. Příběhy, jejichž společným jmenovatelem je láska. Láska v různých podobách, obrazech a formách. Láska, která je tím nejpodstatnějším hybatelem lidských osudů. Georges Bizet, známý především díky opeře Carmen, zkomponoval operu Lovci perel na libreto Eugéna Cormona a Michela Carrého. Na českých jevištích se opera uvádí málokdy, byť je svými kvalitami srovnatelná s již zmíněnou operou Carmen.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky víkend, akce, koncert, opera, Divadlo F. X. Šaldy, Kino Varšava, Liberecká výšina, Restaurace U Košků, hudební skupina, divadlo, Wohnout, kultura, Jizerské hory, Georges Bizet, Varšava, Česko, Michel Carré

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Otevření Liberecké výšiny, koncert kapely Wohnout a exotika v divadle  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.