Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Frýdlant se bude o víkendu bavit. Zahraje Michal Hrůza, připraven je pestrý program v parku i na náměstí

Frýdlant se baví. O tom se můžete přesvědčit v sobotu 15. června a přidat se. Ve Frýdlantu připravili po dvou letech opět bohatý kulturní i doprovodný program pro celé rodiny. Připraveny jsou koncerty, představení místních organizací, aktivity pro malé i velké návštěvníky či komentované prohlídky.

Na náměstí T. G. Masaryka, v městském parku i v kostele Nalezení sv. Kříže najdete pestrou zábavu. Připraven je jarmark na náměstí s koncerty, kde vystoupí vedle místních kapel i liberecký Big´O´Band nebo skvělý Michal Hrůza s kapelou, v parku se budou prezentovat místní spolky a návštěvníci si budou moci vyzkoušet spoustu zajímavých aktivit. A v kostele u parku jsou zase připraveny zajímavé komentované prohlídky.

Vstupné do parku a kostela je zdarma, stejně jako do muzea ve Špitálku. Zpoplatněny jsou jen koncerty na náměstí a výstup na radniční věž. Celodenní vstupné na koncerty na náměstí je 100 korun, výstup na věž přijde dospělé na 30 korun, děti, studenty a seniory na 15 korun.

Akci Frýdlant se baví pečlivě připravujeme už řadu měsíců a těšíme se, jak si ji společně s frýdlantskými i návštěvníky města užijeme. Vždyť jejím hlavním posláním je vedle zábavy také ukázat, jaké u nás máme šikovné a tvůrčí lidi, co všechno pro ostatní naše spolky a kluby dělají. Všichni mají svou prezentaci v parku skvěle a zábavně připravenu a opravdu se tam nikdo ani chvíli nebude nudit,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

 Začátek programu je v 10 hodin a vyrazit byste měli nejprve do parku. „Na jednotlivých stanovištích se budou prezentovat spolky a kluby nejen z Frýdlantu, ale z celého Frýdlantska. Namátkou vyberu svazy rybářů, včelařů, chovatelů, hasiče, myslivce, taneční kluby, hokejisty, fotbalisty, Frýdlantské okresní dráhy či kluby mládeže. Celkem se tu představí 24 spolků a kroužků, které budou mít pro malé i velké připraveny různé prezentace, úkoly, ukázky nebo třeba dílničky,“ popsala Jana Mrňávková z odboru kultury a cestovního ruchu. Program bude v parku doplněn ukázkami na pódiu i před ním a skončí kolem 17. hodiny.

Potom ale máme pro návštěvníky v parku připraveno ještě jedno noční překvapení, kterým je po koncertu kapely Michala Hrůzy na náměstí dronová show Magic Drones. Ta začne ve 22.30 hodin,“ zve Mrňávková.

Za návštěvu stojí kostel Nalezení sv. Kříže, kde si mohou zájemci vyslechnout komentovanou prohlídku v doprovodu Milana Svobody, který je zárukou nejen přesného, ale i zábavného výkladu. Zahrají zde také děti ze ZUŠ Frýdlant.

Na náměstí T. G. Masaryka před radnicí začne program už v 11.30 hodin vystoupením dětí ze ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant.

Tato první část programu na náměstí bude zdarma, aby si mohli vystoupení dětí užít i jejich rodiče a prarodiče, kteří na zbytek akce jít nechtějí. Od 13.00 hodin už bude ale vstup na náměstí zpoplatněn,“ řekla tajemnice Městského úřadu Frýdlant Veronika Bubeníčková.

Prvním koncertem v odpolední části programu bude ve 13.30 show Vendy Buriánka, který zahraje na housle, ve 14.45 se představí místní kapela The Grizzlies, v 16.00 hodin bude následovat kapela Rain, v 17.30 kapela Všechnochuť a v 19.00 hodin na pódiu zahraje Big´O´Band. Koncertní odpoledne a večer zakončí populární zpěvák Michal Hrůza se svou kapelou, kteří začnou hrát ve 21.00 hodin.

Vstupné na náměstí, kde bude také velký trh s řadou stánků s občerstvením, činí 100 korun. Vstupné se začne vybírat ve 13.00 hodin. Děti do 130 centimetrů mají již tradičně vstup zdarma,“ doplnil starosta Ramzer. Stánkový prodej včetně občerstvení bude na náměstí už od 10.00 hodin, tedy ještě v době, kdy se vstupné na náměstí vybírat nebude.

Během akce Frýdlant se baví budou všichni stánkaři k prodeji čepovaných či rozlévaných alkoholických i nealkoholických nápojů využívat vratné kelímky, které v loňském roce zakoupilo město Frýdlant v rámci akce Mikroregionu Frýdlantsko na snižování množství jednorázových papírových a plastových obalů. Za kelímky bude návštěvníkům při koupi nápoje účtována záloha 50 korun, která jim bude po vrácení kelímku v kterémkoli stánku s občerstvením, jenž čepuje nebo rozlévá nápoje, vrácena.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky zábava, Frýdlant se baví, Frýdlant, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant se bude o víkendu bavit. Zahraje Michal Hrůza, připraven je pestrý program v parku i na náměstí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.