Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Ani po prázdninách neubývá kulturních akcí. Na své si přijde každý

Kam vyrazit v nejbližších dnech za kulturou? Přehled nejzajímavějších akcí vám přináší portál Liberecká Drbna. Na své si přijdou milovníci architektury, jídla, filmu, ale také hudby a v neposlední řadě třeba umění.

Čtvrtek – sobota 8. – 10. září

KI-NO Liberec

FILM - JÍDLO - DESIGN - MÓDA

Letošní ročník urban festivalu KI-NO nás opět pozve do centra města a to přímo do Pražské ulice. Těšit se můžete na tři večery plné filmu, celkem na devět filmů ve třech promítacích zónách, spoustu dobrého jídla z libereckých bister a kaváren a na kvalitní design z dílen libereckých a ústeckých tvůrců. Samozřejmostí budou afterparty pod taktovkou energických DJ´s a kapel.

Čtvrtek  8. září

Vernisáž Lázně: Karel IV., Vladimír Birgus, Daniel Vlček a další

Lázně Vás srdečně zvou na první podzimní vernisáž, jež ve velkém stylu představí hned čtyři zajímavé výstavy. První, Karel IV. na zakázané stezce, bude plná gotického umění, druhá od fotografa Vladimíra Birguse, představí černobílou dokumentární fotografii před rokem 1989, třetí, Daniela Vlčka, přesáhne hranice mezi uměleckými obory a čtvrtou, lyrickou, křehkou, snovou výstavu od Zuzany Růžičkové.

Čtvrtek 8. září

Relax jóga v EKOParku

Přijďte se zbavit stresu, uvolnit se, zlepšit kondici a najít vnitřní rovnováhu do EKOParku od 18.00 s Hatha Joga Flow, vhodnou i pro začátečníky. A nebo se jděte jen inspirovat a vychutnat si domácí limonádu, zmrzlinu nebo výbornou kávu do korun stromů.

Čtvrtek 8. září

S Pydlou v zádech - Festival na Jizeře

Do turnovského letního kina zamíří vynikající Josef Dvořák v roli prostého lidového chytráka, který se zaplétá v šachové partii mocných, prostor pro řadu brilantních klaunských čísel a improvizace. Přijďte si smíchem prodloužit život. Josef Dvořák si roli užívá na maximum a s neuvěřitelnou energií do diváků „láduje“ velkou dávku humoru a vtipných hlášek. Komedii si užijete od 19.00

Pátek – Sobota 9. – 10. září

Divadlo v Bunkru

Již po třetí se známý rockový klub přemění v divadelní scénu. Hostit bude unikátní liberecký festival mladého divadla nejen pro mladé. Představí se například Divadlo Bohém z Prahy, DS Scéna Kralupy, liberecký soubor Stopa a další. Některá představení se stejně jako minulý rok odehrají venku před klubem.

Pátek – Neděle 9. – 11. září

Dny evropského dědictví v Liberci 2016 a Festival umění - Artweek Liberec

Součástí letošního ročniku Dnů evropského dědictví 2016 bude nově „Festival umění – ARTWEEK LIBEREC, festival současného umění“, kdy budou do vybraných prostor instalována různá umělecká díla. Vernisáž k Festivalu umění se uskuteční v pátek 9. 9. v Oblastní galerii Liberec od 17:00 hodin.

V sobotu 10. 9. se můžete těšit na více než 20 otevřených objektů mezi nimiž najdete například libereckou radnici, Valdštejnské domky, liberecké podzemí, Strossovu vilu nebo Liebiegovu vilu.

V letošním roce se navíc přidají i Vratislavice nad Nisou se svým kostelem Nejsvětější trojice nebo Zauhlovací a vodárenskou věží.

Pátek – Pátek 9. – 16. září

ART WEEK LIBEREC 2016

V severočeském muzeu se představí Sarah Gosdschan, v kostele sv. Antonína Velikého Daniel Hanzlík, v libereckém podzemí Hana Kostruchová, v Oblastní galerii Liberec  Christian Juan Page a Kino Varšava představí Mark Ther.

Pátek 9. září

Jakub Děkan - Beach Club Liberec

Domů, pod Ještěd, na libereckou přehradu se chystá Jakub Děkan se svým bandem a plánuje rozjet nezapomenutelnou show. Přijďte si užít jedny z posledních dní babího léta k liberecké přehradě a poslechnout si nezaměnitelný hlas libereckého rodáka Jakuba Děkana.

Sobota 10. září

Den letiště Liberec a narozeninový koncert RCL

Od desíti hodin dopoledne si přijďte užít sobotní den na letiště. Zahrají například Těla nebo Crossband, můžete se proletět helikoptérou nebo letadlem, tep se Vám zastaví při ukázkách akrobatického létání a při přeletech gripenů a obdivovat můžete práci hasičů či zachranářů při jejich prezentaci.

Autoři | Foto Jan Mocňák

Štítky umění, Liberec, festival, film, vernisáž, divadlo, kulturní akce, Drbna.cz, Jakub Děkan, Karel IV. Lucemburský, Vladimír Birgus, Daniel Vlček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Ani po prázdninách neubývá kulturních akcí. Na své si přijde každý  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.