Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Je za námi hodně práce, říká primátor Batthyány. Na podzim hodlá kandidovat za hnutí PRO

Současný primátor Liberce Tibor Batthyány oznámil svou kandidaturu v podzimních komunálních volbách. Po zániku členství v ANO 2011, za které byl zvolen primátorem v roce 2014, se rozhodl kandidovat za hnutí PRO 2016. Jasno má také v tom, co by pro něho bylo volebním úspěchem.

„Nejsem snílek a myslím si, že ani moji kolegové takoví nejsou. Ale pokud se ptáte na úspěch ve volbách, musíme zůstat skromní. Mohl bych snad říci, že pokud bychom dokázali být zajímavou volbou pro jednoho z deseti z voličů, kteří si nevyberou ze zavedených stran, budeme to jednoznačně považovat za úspěch. Ale k takovému výsledku vede ještě dlouhá cesta,“ shrnul Tibor Batthyány. Primátorský post hájí od listopadu 2014. V prosinci 2016 zrušilo hnutí ANO svou libereckou a frýdlantskou buňku, čímž mu v hnutí zaniklo členství.

„Je za námi hodně práce, kterou jsme neuměli řádně politicky zpropagovat. A dále je před námi práce, která není buď dokončena nebo se naše nové projekty připravují a rádi bychom u toho zůstali. Naším úkolem nyní je, představit to Liberečanům,“ říká primátor.

Hnutí PRO 2016 se soustředí pouze na komunální politiku ve městech a obcích a nemá ambice vstupovat do vysoké politiky. „Z toho důvodu nebude přitažlivé pro lidi, kteří si představují pohodlnou a rychlou kariéru v politice. Logo hnutí PRO samo o sobě žádné volby nevyhraje. Bude to zejména na lidech, kteří do hnutí vstoupí a kteří budou chtít něco pro své město udělat. A těch nebude vskutku moc. To se mi vážně líbí a jsem přesvědčen, že dobře spravovat naše město mohou lidé i bez mocné celostátní strany za zády,“ dodává Batthyány.

Podle svých slov přišlo i několik nabídek ze zavedených stran. „Všechny jsem je odmítl. Už nyní je v jejich řadách dost vlčáků, kteří si své už „odseděli“ a chtějí dostat šanci. Nepovažuji za férové, vybírat si pro setrvání v politice nebo pro udržení křesla podle toho, jaké logo má teď největší šanci na úspěch a do té partaje pak vstoupit. Vybral jsem si mnohem složitější cestu, ale budu mít klidné spaní,“ doplnil primátor.

Jména, která najdou voliči na kandidátce hnutí PRO, zatím komentovat nechce. Dá se ale očekávat, že se na ní objeví několik tváří, které v minulých volbách kandidovali za ANO. „Nechci to takzvaně propalovat už nyní, ale budou to i zastupitelé či zastupitelky ze současného zastupitelstva. Nezůstane jen u nich a pokud je v Liberci někdo, kdo by měl co říct k budoucnosti Liberce a chtěl se s námi pustit do boje o přízeň voličů, je vítán,“ uzavřel Tibor Batthyány.

Foto Jan Vrabec

Štítky Liberec, PRO 2016, Tibora Batthyány, ANO 2011, primátor, Tibor Batthyány, volby, politika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je za námi hodně práce, říká primátor Batthyány. Na podzim hodlá kandidovat za hnutí PRO  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.