Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vedení má zvolené většina měst v Libereckém kraji, starosta se většinou nezměnil

Většina z 39 měst v Libereckém kraji už má zvolené vedení. Starosta se většinou nezměnil, výjimkou jsou Kamenický Šenov a Cvikov z Českolipska či Raspenava nebo Nové Město pod Smrkem.

Z pěti největších měst v kraji má zvoleného primátora Liberec, kde pozici obhájil Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj - SLK). Už čtvrté volební období v řadě bude starostou Nového Boru Jaromír Dvořák (SLK). V Jablonci nad Nisou, České Lípě i Turnově budou starostu volit příští týden v pondělí stejně jako v Semilech, Doksech u Máchova jezera nebo třeba v Harrachově.

Změna nastala ve Cvikově, kde se novým starostou stal dosavadní místostarosta Petr Vrabec (Sdružení pro bud. Cvikovska). Novým starostou Kamenického Šenova byl zvolen Martin Bártl (Změna pro Kam. Šenov), v Novém Městě pod Smrkem se jím stal Petr Černica (ANO) a v nedaleké Raspenavě Josef Málek (Za obnovu města).

Na místo starosty se po roční odmlce vrátil ve Frýdlantu Dan Ramzer (ODS). Funkci opustil loni v červenci kvůli tomu, že byl zároveň náměstkem hejtmana. Krajské funkce se Ramzer vzdá, potvrdil již dříve. Ramzer byl před svojí loňskou rezignací starostou Frýdlantu od roku 2007, nyní pro něj v tajné volbě hlasovalo 11 z 21 zastupitelů.

Starostou zůstává senátor Michael Canov (SLK). Tuto funkci zastává v Chrastavě u Liberce od roku 2002, tentokrát byl v tajné volbě zvolen 13 zastupiteli z 19.

Post obhájili na Českolipsku Petr Král (ANO) v Mimoni, Radek Lípa (Nezávislé moderní Zákupy) v Zákupech nebo Zdeněk Hlinčík (Volba pro Stráž) ve Stráži pod Ralskem.

Na Jablonecku se znovu starosty stali Jaroslav Kořínek (Sdružení pro Desnou) v Desné, Jiří Řešátko (Sdružení pro Lučany nad Nisou) v Lučanech nad Nisou, Tomáš Levinský (Rychnováci) v Rychnově u Jablonec, Marek Hotovec (ODS) ve Smržovce či Vladimír Vyhnálek (Volba pro město) v Tanvaldu.

Na Liberecku byl opět zvolen starostou Jiří Miller (Nezávislé sdružení občanů) v Českém Dubu, Jaroslav Demčák (Za lepší Hejnice) v Hejnicích, Markéta Khauerová (Budoucnost pro Hodkovice) v Hodkovicích nad Mohelkou, Josef Horinka (Hrádek potřebuje změny!) v příhraničním Hrádku nad Nisou či Jiří Rýdl (SK Podještědští Pardálové) v Jablonném v Podještědí.

Na Semilsku bude ve funkci starosty krkonošské Rokytnice nad Jizerou pokračovat Petr Matyáš (SLK) a v Rovensku pod Troskami Jiřina Bláhová (ODS).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, volby, správa, obce, Liberecký kraj, Starostové pro Liberecký kraj, Cvikov, Nové Město pod Smrkem, Raspenava, Kamenický Šenov, okres Česká Lípa, Dan Ramzer, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení má zvolené většina měst v Libereckém kraji, starosta se většinou nezměnil  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.