Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koupaliště mají nadále převážně čistou vodu, počasí ale ke koupání zatím příliš neláká

Kvalita vody v přírodních koupalištích v Libereckém kraji nadále zůstává převážně výborná. Mírně se zhoršila pouze v Jablonci nad Jizerou na Semilsku. Vyplývá to z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci. Současné deštivé počasí ale ke koupání příliš neláká, podle předpovědi by se teploty nad 25 stupňů měly do kraje vrátit v polovině příštího týdne.

V Jablonečku je zatím kvalita vody jen mírně zhoršená a riziko vzniku zdravotních problémů je malé. Hygienici přesto lidem doporučují, aby se po koupání osprchovali. Stejné doporučení už dříve vydali pro Máchovo jezero u Doks a přírodní koupaliště v Zákupech a Nedamově v Dubé na Českolipsku a také v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku.

Za nevhodné pro koupání pro citlivé jedince, kam patří těhotné ženy, děti či alergici, považují hygienici od začátku sezony koupaliště v Chrastavě. Je napájeno z Vítkovského potoka a kvalita vody z něj kolísá. Město už nechalo vybudovat vrt hluboký skoro 60 metrů, jako přítok začne ale pro koupaliště sloužit nejdřív od příští sezony.

Autoři | Foto Koupaliště Sluníčko

Štítky Liberec, koupání, koupaliště, hygiena, Chrastava, Liberecký kraj, Jablonec nad Jizerou, KHSLK, Jabloneček, Krajská hygienická stanice, okres Semily, Doksy, Máchovo jezero, Zákupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště mají nadále převážně čistou vodu, počasí ale ke koupání zatím příliš neláká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.