Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Labuť uvízla ve vlasci, pomoci jí dokázali až hrádečtí hasiči

Nejen požáry a autonehody zaměstnávají hasiče. Například hrádečtí dobrovolníci společně se strážníky byli v sobotu odpoledne vysláni k záchraně labutě na nádrži Kristýna. Labuť měla v zobáku zaseknutý rybářský haček a okolo krku omotaný vlasec.

„Hasiči společně se strážníky hrádecké městské policie labuť odchytli a háček i vlasec odstranili,“ shrnul velitel hrádeckých hasičů Jaromír Mottl.

Labuť po záchraně vypustili zpět do volné přírody a vrátili se zpět na základnu. „Hasiči v průběhu zásahu komunikovali i se záchranou stanicí Archa Liberec, se kterou konzultovali případný postup,“ dodal Mottl.

Podobné zásahy zaměstnávají hasiče poměrně často. Profesionální hasiči z Tanvaldu a z Jablonce nad Nisou byli v srpnu přivoláni k záchraně jorkšírského teriéra, který spadl do 5 metrů hluboké betonové skruži nacházející se v louce v Jiřetíně pod Bukovou. Naopak nedobrovolnou koupel ve studené vodě plné ledu podstoupil v březnu jezevec, který spadl do bazénu u rodinného domu v Železném Brodě. 

Foto Hasiči Hrádek nad Nisou

Štítky Hrádek nad Nisou, Kristýna, labuť, hasiči, Hačka, Jablonec nad Nisou, Tanvald, Jiřetín pod Bukovou, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Labuť uvízla ve vlasci, pomoci jí dokázali až hrádečtí hasiči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.