Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hazard v Liberci nejspíš čeká další omezení, kasína brzy nenajdete v okolí škol

Provozovatelé hazardu v Liberci mají další problém. Zastupitelé na čtvrtečním jednání odsouhlasili záměr, podle kterého by neměla být kasina ve vzdálenosti méně než 150 metrů od základních nebo středních škol. Novou vyhlášku budou zastupitelé schvalovat na březnovém jednání.

„Není to úplně tak, jak jsme si představovali, ale dali jsme přednost kompromisu, který ostatní už nebudou bourat. K dohodě se totiž připojila většina stran zastoupených v libereckém zastupitelstvu. Za mě osobně je číslo 7, tedy maximální počet míst, kde by mohl být hazard v budoucnu v Liberci provozován, přijatelný kompromis. A věřím, že ostatní strany tuto předběžnou dohodu dodrží,” sdělil Jan Korytář (Změna pro Liberec), náměstek primátora Liberce a šéf Změny. V současnosti je podle dostupných čísel v Liberci bezmála 40 kasin.

Hazard a jeho omezování je na libereckém zastupitelstvu už takovým evergreenem, který je probírán na téměř každém jednání. Hazard se zastupitelé snaží omezovat už více než šest let. Vyhlášku omezující kasína od prosince 2016 městští zastupitelé už dvakrát změnili. „Není ještě konec, teprve v březnu budeme posuzovat žádosti provozovatelů a přijímat závaznou vyhlášku. Ale schválený záměr je nutný první krok,“ dodal Josef Šedlbauer (Změna pro Liberec).

Právě on už v minulosti prosadil nulovou toleranci hazardu. Primátor Tibor Batthyány (býv. ANO) loni v červnu uspěl s návrhem, aby hazard zůstal zachován v kasinech. Nejčastějšími argumenty zastupitelů, kteří byli pro jeho návrh, byla obava ze vzniku černých heren a příměstského hraní, tedy rozmachu heren v okolních obcích. Část zastupitelů, která byla pro tuto variantu, ale chce přísnější pravidla a menší počet kasin ve městě.

Foto Jan Král

Štítky Liberec, hazard, herna, Josef Šedlbauer, Jan Korytář, kasino, hazardní hra, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hazard v Liberci nejspíš čeká další omezení, kasína brzy nenajdete v okolí škol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.