Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velikonoční lyžování? Sněhu je na horách stále dost, vyrazit mohou i běžkaři

Na Velikonoce se bude v Libereckém kraji lyžovat, sněhu je stále dost. Na sjezdovkách leží od 20 do 90 centimetrů sněhu. Některé areály proto zvažují, že sezonu neukončí ani po prodlouženém víkendu. Nadále se bude určitě lyžovat v Harrachově v Krkonoších, tam zůstane v provozu severní strana areálu minimálně do poloviny dubna.

„Na sjezdovkách leží stále 40 až 50 centimetrů přemrzlého sněhu, který lyžařům poskytuje příjemné svezení i v těchto jarních dnech. Teploty nám zatím přejí a dobře upravené sjezdovky drží i do pozdějších odpoledních hodin," uvedl ředitel harrachovského areálu Jiří Krejčí.

Velikonoční pondělí možná nebude konečná ani pro sousední Rokytnici nad Jizerou. Záležet bude na počasí a zájmu. „Lyžování je stále hezké a upravování tratí excelentní," uvedl za středisko Vít Pražák.

Areálům ani příliš neublížil déšť z dnešní noci. „Je to mokřejší, ale v pátek má zase mrznout. Na tuto dobu jsou nádherné podmínky," řekl starosta krkonošských Vítkovic Milan Rychtr. Ve Vítkovicích se bude naposledy lyžovat v pondělí. „Zavíráme, nečekáme, že by pak lidé jezdili," dodal.

Stejné to bude i v dalším krkonošském středisku Benecko. "Podmínky jsou ale perfektní. Mnoho let už nebylo, aby bylo tolik sněhu na konci března," řekl starosta Benecka Jaroslav Mejsnar. Do pondělí bude v provozu vlek HSK a Family arena, lanovka se zastaví už v sobotu. „Jsme velkoodběratel elektřiny a musíme si rezervovat příkon na každý měsíc. To by nás stálo 80.000 korun, proto od neděle 1. dubna lanovka nepojede," vysvětlil starosta.

V areálu Paseky nad Jizerou se o prodlouženém víkendu bude lyžovat do neděle, pokud bude počasí příznivé, znovu se středisko otevře na příští víkend. „Sněhu máme stále dostatek," uvedl za areál Martin Řípa.

V neděli definitivně skončí sezona na Tanvaldském Špičáku a Severáku v Jizerských horách, oba areály na velikonoční pondělí tradičně zůstanou zavřené.

V pondělí bude možné v Jizerských horách lyžovat v Kořenově-Rejdicích. „Nepamatuji, kdybychom měli takto perfektně upravený areál v tuto dobu na konci sezony," uvedl za Rejdice Martin Martínek. V provozu je podle něj nadále snowpark i část skikrosové tratě. O dalším pokračování sezony v Rejdicích rozhodnou podle počasí.

Konečná o tomto víkendu nemusí být ani pro Černou Říčku v Desné v Jizerských horách. „Podmínky jsou stále výborné a sněhu je hodně," uvedl za středisko Martin Lauer.

Do hor se dá vyrazit stále i na běžky, i když podmínky v níže položených místech už nejsou moc dobré. V Jizerských horách jsou výborné na trase z Jizerky a výrazně horší pro běžkaře startující z Bedřichova.

Autoři

Štítky běh na lyžích, sjezdovka, Velikonoce, Jizerské hory, Liberecký kraj, Krkonoše, Harrachov, Velikonoční pondělí, Juraj Krejčí, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční lyžování? Sněhu je na horách stále dost, vyrazit mohou i běžkaři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.