Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec opět změnil vyhlášku o hazardu, bude přísnější

Liberečtí zastupitelé zpřísnili pravidla pro provozování hazardu ve městě. Kasina nebudou moci být v okruhu 150 metrů od základních a středních škol a domu dětí a mládeže Větrník. Ve stotisícovém městě je takových školských zařízení 49. Vyhláška vstoupí v platnost 4. dubna. Herny budou nadále zakázané.

Liberečtí zastupitelé se pravidly pro hazardní hry v tomto volebním období zabývají takřka na každém svém jednání, jde o třetí změnu vyhlášky za posledních 27 měsíců. Předchozí prošly pokaždé vždy těsnou většinou, tentokrát byla podpora širší. Hlasovalo pro ni 24 z 39 zastupitelů. "Pro nikoho z nich není absolutní výhrou. Každý musel přinést kompromis," řekl jeden z předkladatelů vyhlášky a náměstek primátora Ivan Langr (býv. Změna pro Liberec). Na schválené podobě vyhlášky se podle něj nakonec shodli příznivci nulové tolerance i zastupitelé, kteří chtěli jiná kritéria.

Vzdálenost od školy není jedinou podmínku pro zařazení na seznam adres, kde bude hazard v Liberci novou vyhláškou povolený. Zastupitelé také posuzovali, zda se herna nenachází v místě, které neúměrně zvyšuje rizika se zajištěním veřejného pořádku. To bylo také důvodem, proč neschválili všechny zájemce, kteří chtějí hazard v Liberci nadále provozovat a jsou dostatečně vzdálení od škol. Ze 14 žadatelů uspělo sedm.

Hazard ale po přechodnou dobu bude možné provozovat i na místech, jež nesplňují podmínky nové vyhlášky, a to až do doby než jim vyprší současné povolení. Po městě je nyní asi 40 takových míst. Před sedmi lety bylo možné sázkové hry, loterie a další podobné hry hrát na 154 místech.

Ani včera schválený seznam adres není konečný, zastupitelstvo se jeho aktualizací bude každoročně zabývat na zářijovém zasedání. V povolených kasinech bude možné provozovat hazard mezi 12:00 až 6:00 následujícího dne. Na seznamu povolených adres jsou aktuálně kasina s vlastní ostrahou ve třech nákupních centrech, ve dvou hotelech, v bývalém Milanu v Pavlovicích a v budově bývalého kina Lípa v centru města.

Autoři | Foto MMJ

Štítky Liberec, hazard, Ivan Langr, automat, VLT, hazardní hra, Ivan Langer, Milán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec opět změnil vyhlášku o hazardu, bude přísnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.