Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Studie obnovy autokempu ve Frýdlantu počítá i s koupalištěm

V současnosti opuštěný autokemp poblíž frýdlantského pivovaru by se v příštích letech mohl proměnit ve velký volnočasový areál. Město Frýdlant si nechalo zpracovat studii, kterou v červnu dostanou ke schválení městští zastupitelé.

„Frýdlant letos dokončí ve spolupráci s Frýdlantskou vodárenskou společností poslední projekt, který dosud bránil rozvoji areálu frýdlantského autokempu. Tím projektem je dokončení kanalizace a vodovodu na Hágu. Bez tohoto by bylo opravdu nemožné autokemp oživit, o možnosti vytvořit zde koupaliště ani nemluvím,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.  

Podoba autokempu v oné studii je již finální a v příštím měsíci ji budou projednávat zastupitelé města. „Pokud studii schválí, začneme podnikat první konkrétní kroky k obnově autokempu,“ dodává starosta. Město Frýdlant by se ale v tomto případě potýkalo s malou komplikací. Zeď kolem autokempu je totiž v ochranném pásmu národní kulturní památky, proto se věc v budoucnu neobejde bez památkářů. Následovala by výstavba nové kanalizace kvůli sociálnímu zázemí.

V první etapě by měly být dokončeny takové úpravy, aby už v průběhu roku 2020 umožnily turistům ubytovat se v obytných automobilech.

O tom, zda v areálu vznikne i bazén bude rozhodovat až příští zastupitelstvo. „Chybějící koupaliště je ve Frýdlantě velkým tématem. Lidé se neustále ptají, kdy už koupaliště budeme mít. My jsme s ním v autokempu počítali už před čtyřmi lety, ale chybějící kanalizace jeho vznik zbrzdila. Teď jsou podmínky pro jeho možnou stavbu splněny, takže uvidíme, jak se k tomu nové zastupitelstvo postaví,“ komentuje taktéž situaci místostarosta Jiří Stodůlka.

V případě, že by se areál podařilo obnovit, byl by to další krok k probuzení lokality jménem Podzámčí. Zde je hojně navštěvován například zámek nebo pivovar. Prozatímním řešením, než dojde na koupaliště, bude upravený břeh řeky Smědé. Lidé se tak pohodlně dostanou k vodě pod splavem a to už v tomto roce.

Foto město Frýdlant

Štítky Frýdlant v Čechách, koupaliště, autokemp, Frýdlant, kanalizace, Dan Ramzer, Jiří Stodůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studie obnovy autokempu ve Frýdlantu počítá i s koupalištěm  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.