Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Již po třetí se vydají rodiny na závod Jizerský prcek, registrace brzy koční

Už příští sobotu si můžete zpestřit originálním rodinným závodem Jizerský prcek. Ten se koná již po třetí, a přestože je určen především rodičům s kočárky, vítáni jsou všechny rodiny i se staršími dětmi.

S nápadem přišly tři kamarádky a zároveň maminky na mateřské dovolené přibližně před rokem a půl. Tehdy asi netušily, jaký vzbudí mezi rodinami z Liberecka a Jablonecka zájem o netradiční závod a nyní připravují další ročník.

„Rádi říkáme, že je to závod drsné rodiče a pohodové děti s tuhým kořínkem,“ říká organizátorka Lenka Michálková. Stejně jako v předešlých závodech, i tentokrát zůstává Jizerský prcek podle svého jména Jizerským horách. I tentokrát je připravena zbrusu nová trať, a to hned ve dvou variantách.

„Delší trasa měří šestnáct kilometrů. Zde počítáme s tím, že miminko se buď veze v kočárku, nebo je nošeno. Naopak starší děti mohou tuto délku zvládnout například na kole. Kratší má pak sedm kilometrů, ta je spíše pro starší děti, které už ťapou, ale delší trasu by nezvládli,“ dodává Michálková.

Start proběhne na bedřichovském stadionu, odkud závodníci vyrazí buď na rozhlednu Královka, k vodní nádrži Josefům důl a přes Hrabětice, nebo je delší varianta zavede navíc na Novou Louku a Kristiánov. Obě trasy pak společně finišují u penzionu Uko.

Každý po svém spěje k cíli

Rodinný závod může každý zdolávat po svém. Zatím co zarytí sportovci celou cestu odběhnou, tlačíc před sebou kočárek, a sází na rychlost svých nohou, jiní se vydávají volnějším tempem, za to věnují pozornost úkolům. Právě ty jsou originální avšak nepovinnou součástí Jizerského prcka. 

„Po cestě mohou, ale nemusí rodiny plnit připravené úkoly. Je jen na nich, zda se pokusí vyhrát svaly nebo hlavou,“ vysvětluje organizátorka. Z přechozích závodů ale vyplývá, že na úkoly by neměli zapomínat ani ti nejrychlejší. „Ukázalo se, že bez úkolů nevyhrají ani ti největší rychlíci.“

Celá akce se tak nese spíše v pohodové atmosféře, kdy není cílem uhnat se, ale především si užít krásný den, jizerskohorskou přírodu, kreativní úkoly a dozvědět se něco nového o přírodě. 

Registrovat se můžete pouze do zítřejšího dne. Startovné je 150 korun za dospělého a registrační formulář naleznete zde. Případná registrace na místě v den závodu stojí 200 korun. V ceně je jednak startovní balíček, ale také občerstvení v cíli. Bližší informace naleznete na facebooku Jizerského prcka.

 

Foto Jizerský prcek

Štítky Jizerský prcek, závod, orienťák, běh, úkoly, rodina, kočárek, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Jizerské hory, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Již po třetí se vydají rodiny na závod Jizerský prcek, registrace brzy koční  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.