Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Humanoid Matylda se už vydal na svou cestu autostopem, míří k České Lípě

Robot Matylda, který se zrodil v jablonecké dílně OpenTechLab, už vyrazil na svou cestu. Autostopem chce dojet až do Pelhřimova, kde najde domov v Muzeu rekordů a kuriozit.

S Matyldou se přišlo rozloučit mnoho novinářů i místních. Čekat na svého prvního převozníka měl robot od 14 hodin u bývalé porodnice v Jablonci nad Nisou. Na řidiče, který ji chce pomoci splnit svůj sen, nečekala dlouho. Matyldy se totiž ihned ujala Zuzana Wildová se synem Kryštofem, kteří kvůli ní přijeli z až Mimoně. 

Ti si robota v autosedačce naložili do auta a vyrazili s ním na první výlet. „Povezeme Matyldu směrem na Českou Lípu a doufáme, že se jí společné cestování bude líbit,“ uvedla Zuzana Wildová. Za jak dlouho, a jestli vůbec Matylda do cíle dojede, zatím není jasné. Autoři tohoto projektu ale zůstavají optimističtí. 

Přejeme Matyldě hodně štěstí při stopování a pokud jí chcete cestou sledovat, nebo ji třeba svést, sledujte její polohu ZDE.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky humanoid, robot, Matylda, autostop, Česká Lípa, Muzeum rekordů a kuriozit, Pelhřimov, Jablonec nad Nisou, Mimoň

FOTO: Humanoid Matylda se už vydal na svou cestu autostopem, míří k České Lípě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.