Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Dívka pátrá po krabici andílků k benefičnímu prodeji, za jejich výrobou stojí dojemný příběh

Studentka Tereza Šrytrová z Liberce pátrá po krabici plné skleněných a papírových andělíčků, kteří byli určeni k benefičnímu prodeji. Bohužel je zapomněla na konečně tramvajové zastávce Tyršovy sady v Jablonci. Přestože se na místo za necelou hodinu vrátila, krabice byla pryč.

Dojemné pátrání po krabici andílků, jejichž výdělek měl podpořit Emu s dětskou mozkovou obrnou, obletuje sociální sítě. Během tří dnů sdílelo nešťastný příspěvek více než 5000 lidí, kteří stále doufají, že se andílky podaří najít.

Krabici s celkem 200 andílky zapomněla studentka Tereza Šrytrová na zastávce v Tyršových sadech v pátek 30. listopadu kolem deváté hodiny ranní. „Když jsem se na místo za necelou hodinu vrátila, bohužel jsem zde už krabici nenašla,“ vypráví Tereza Šrytrová. Po sto papírových a stejném počtu skleněných andělíčků nyní pátrá ona, policie, dopravní podnik i magistrát města Jablonce.

Andělíčci vyrobené firmou Preciosa měli putovat na zítřejší vánoční školní jarmark. „Jeden papírový andělíček měl být prodán za padesát korun a ke každému jsme chtěli zadarmo přidat i andělíčka skleněného,“ říká studentka. Výdělek měl být předán Emičce, která se potýká s dětskou mozkovou obrnou (DMO). O jejím příběhu si můžete přečíst na stránkám Asociace rodičů dětí s DMO ZDE.

Příběh Emy 
Přestože Emička se nenarodila ani dříve, ani později než měla, při porodu se vyskytly komplikace a po narození nedýchala. Nelehký vstup do života se podepsal na zdraví Emičky v podobě dětské mozkové obrny. 

Tereza pomáhala Emě již v minulosti, a dokonce jí věnovala i svou maturitní práci. „V minulosti jsme z kamarádem věnovali nějaké peníze na Eminy rehabilitace, ale pomáhat jsme chtěli dál.K tématu jsem maturitní práce jsem si pak vybrala obrazy s názvem Cesta k Emičce,“ uvádí Tereza.

Možná předvánoční čas, možná i emocemi nabitý příběh, rozehřívá srdce lidí, kteří doufají, že se andílci najdou. Mnoho z nich podporuje Terezu Šrytrovou skrze sociální sítě a někteří se rozhodli Emě finančně přispět skrze transparentní účet a „koupit“ si tak alespoň virtuálního andílka.

Foto Tereza Šrytrová

Štítky andílci, ztráta, pátrání, DMO, Ema, anděl, Jablonec, dětská mozková obrna, Liberec, Preciosa, Tyršovy sady (Pardubice)

Dívka pátrá po krabici andílků k benefičnímu prodeji, za jejich výrobou stojí dojemný příběh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.