Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Naplňte misku nechtěným mazlíkům, Psí a Kočičí přání pomáhá opuštěným chlupáčům

Dva projekty, jeden cíl… Pomoci zvířatům bez domova k lepšímu životu. Podpořit můžete kočičku nebo pejska, kterého si vyberete podle fotky, místa pobytu nebo příběhu.

Dojemné příběhy našich čtyřnohých kamarádů rozehřívají snad každé srdce, zvláště nyní před Vánoci. Útulky a azyly, které po většinu roku praskají ve švech, jsou vděčné za každý příspěvek. Mezi organizacemi je i liberecký spolek Šance zvířatům.

Dárek, zdravotní balíček i krmení pro kočky

Kočičí přání
Na obdarování čeká více než 800 kočiček z různých organizací. Podpořit kočičky můžete až do 5. ledna. Více info na www.kociciprani.cz.

Kočičí přání probíhá dvakrát do roka, vždy před Vánocemi a Velikonocemi. „Na stránce si mohou lidé vybrat kočičku, která se jim líbí, přečíst si její příběh a v případě zájmu přispět na účet konkrétní organizace. Pokud se někomu kočička zalíbí, může si jí i adoptovat,“ vysvětluje Alena Boukalová ze Šance zvířatům.

U příspěvku si mohou lidé vybrat hned z několika možností, jak kočku podpořit. Každé zvíře má u svého profilu dárek, který by si přálo, například krmení nebo kočkolit. „Lidé mohou buď poslat peníze ve výši hodnoty dárku na účet organizace, zakoupit ho na eshopu a poslat na adresu útulku, nebo takový dárek osobně donést,“ komentuje Boukalová. Samozřejmě je možné přispět i libovolnou částkou, například na krmení nebo na zdravotní potřeby.

Jednou z kočiček je Alpha z Destiny Paws, pochází z ulice a přála by si něco na zub

Podpora pro psí tlapky po celý rok

Psí přání
Desítky pejsků můžete podpořit do 31. prosince. Více než třem desítkám pejsků se již vyplnilo přání. Více info na www.psiprani.cz.

Zatímco projekt Kočičí přání funguje pouze dvakrát do roka, Psí přání funguje celoročně. Tento projekt zaštiťuje Nadační fond Pes v nouzi. Myšlenka je podobná.

Vyberete si pejska, který se vám líbí, a buď mu finanční pomocí naplníte mističku krmivem, splníte dárek nebo to největší přání všech mazlíků. Zamilujete si ho a darujete mu domov. „V Psím přání jsme měli nyní před Vánocemi celkem pět pejsků, třem se podařilo nasbírat požadovanou částku, dva ještě čekají,“ dodává Boukalová.

Mezi pejsky je Bella z útulku Tábor, která si toho dost zažila a přála by si stojany na misky

Foto pixabay.com, psiprani.cz, kociciprani.cz

Štítky kočka, pes, přání, pomoc, útulky, Vánoce, projekt, Velikonoce, miska

Naplňte misku nechtěným mazlíkům, Psí a Kočičí přání pomáhá opuštěným chlupáčům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.