Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve sbírkách pro Vanesku, jejího tatínka a také pro Dominika se podařilo vybrat přes šest set tisíc korun

Že lidem není osud ostatních lhostejný, prokázala finanční částka, kterou se během loňského roku podařilo vybrat ve veřejných českolipských sbírkách.

Ve sbírce s názvem „Cesta domů pro Dominika“ se podařilo vybrat 177 tisíc korun. Ty předala starostka České Lípy Jitka Volfová Dominikově babičce. Peníze využije pečující babička na pořízení vytoužené schodišťové plošiny. Ta výrazně ulehčí přepravu Dominika z bytu a zpět domů. Doposud ho totiž musela babička přepravit přes schody k výtahu.

Sbírka „Pomoc pro Vanesu a Lukáše“ vynesla neskutečných 426 tisíc korun. Přestože peníze nenahradí tragickou ztrátu maminky malé Vanesky, mohou finanční prostředky alespoň pomoci rodině fungovat. Tatínek Lukáš se stále zotavuje z těžkého zranění po srpnové autonehodě, při které zahynula právě jeho partnerka.

Do sbírek přispělo i město, Vanesce a Lukášovi věnovala Česká Lípa celkem 80 tisíc korun. Dominika a jeho babičku pak město podpořilo částkou 50 tisíc korun. 

 

Foto Město Česká Lípa

Štítky sbírka, Vanesa, Lukáš, Dominik, Česká Lípa

Ve sbírkách pro Vanesku, jejího tatínka a také pro Dominika se podařilo vybrat přes šest set tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.