Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Poslední lyžování? V kraji bude o víkendu v provozu Harrachov a Černá Říčka

Lyžařská sezona v Libereckém kraji se blíží ke konci. Ze skiareálů je v denním provozu jen krkonošský Harrachov a na víkend bude otevřený areál Černá Říčka v Desné v Jizerských horách. Zřejmě naposledy se bude v Jizerských horách upravovat magistrála pro běžkaře z Bedřichova.

V Harrachově denně lyžuje asi 200 až 300 lidí. „Postupně se to snižuje. Je to spíše poděkování lidem za tuto sezonu než o nějakém velkém výdělku," uvedl za středisko Vlastislav Fejkl. Sněhu je ale podle něj na sjezdovkách stále dostatek, mezi 50 centimetry až metrem. Zatím se v areálu lyžuje na více než sedmi kilometrech sjezdových tratí. „Předběžně to vypadá, že do Velikonoc vydržíme. Od pondělí ale pojede už jen harrachovská strana, v Rýžovišti se bude o tomto víkendu v sezoně lyžovat naposledy," dodal Fejkl. Stopy pro běžkaře se podle něj už neupravují.

Naposledy Černá Říčka

V Jizerských horách se o víkendu naposledy v sezoně otevře skiareál Černá Říčka. V sobotu i v neděli bude středisko s 2,5 kilometru sjezdovek v provozu od 8:30 do 13:00.

Ke konci se blíží v Jizerských horách i sezona pro běžkaře. Provozovatel magistrály, Jizerská o.p.s. na svém webu upozornila, že se už začínají objevovat místa bez sněhu. Konkrétně jsou na Krásné Máří, Blatném rybníku či Olivetské hoře. Kvůli zajištění přístupu k hrázi byla navíc pluhem protažená silnice Vládní. Rolba z Bedřichova i proto o tomto víkendu nejspíš vyjede naposledy. „Na Jizerce stále leží více než metrová vrstva sněhu, rolba tam tedy bude v provozu déle," uvádí Jizerská o.p.s na svém webu.

Některá střediska se už chystají na letní provoz. Za dva týdny ho zahájí Ještěd v Liberci, který z velkých středisek skončil zimní sezonu jako první.

Autoři | Foto Skiareál Harrachov

Štítky Liberecký kraj, lyžování, skiareály, Harrachov, Černá Říčka, Jizerské hory, běh na lyžích, Bedřichov, Desná, Velikonoce, Ryžoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední lyžování? V kraji bude o víkendu v provozu Harrachov a Černá Říčka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.