Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obnova Jizerských smrčin? Projekt podporují lidé i města

Město Hejnice podporuje projekty zaměřené na zadržení vody. Proto nyní podpořilo i projekt na návrat Jizerských smrčin.

Rada města Hejnice se rozhodla podpořit projekt Nadace Ivana Dejmala Obnova evropsky významné lokality Jizerské smrčiny. „Projekt podpoříme v maximální výši dvacet tisíc korun,“ informoval starosta Jaroslav Demčák.

Projekt se zaměřuje nejen na výsadbu původních dřevin například v blízkosti Bílé Smědé nebo Černého potoka, ale zaměřuje se i na vznik přehrážek ve vodních tocích. „Tím dojde k zadržení vody v krajině,“ vysvětlil starosta Hejnic.

Ačkoli je příspěvek Hejnic určitě nezanedbatelný, celkové náklady dosahují více než 2,4 milionů korun. Dle projektu je v plánu vysadit na 14 tisíc sazenic původních stromů a vybudovat 60 přehrázek. Tento záměr podporuje i veřejnost. Přispělo přes 90 lidí celkovou částkou 56 600 korun. K samotné realizaci by mělo dojít v průběhu letošního roku a pokračovat by měl v následujících dvou letech.

Štítky Jizerské smrčiny, Jizerky, Nadace Ivana Dejmala, obnova, stromy, voda, projekt, Hejnice, Ivan Dejmal, Jaroslav Demčák, Černý potok, Bílá Smědá

Obnova Jizerských smrčin? Projekt podporují lidé i města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.